Syv gengangere: Venstre har sat hold til det kommende kommunalvalg

Venstre i Ikast-Brande er klar med 15 navne til stemmesedlerne, heraf er de syv gengangere fra det nuværende byråd

Udgivet:20. april 2021, 06.33

Læsetid:3 minutter

De fem lokalforeninger hos Venstre i Ikast-Brande Kommune har holdt opstillingsmøder og er nu klar med en samlet liste på 15 kandidater til kommunalvalget i november. Her ses kandidaterne fra Bording-Engesvang: Fra venstre Henrik Engedahl, Thomas Østergaard, Katri Suhonen Berg og Ib Lauritsen. Foto: Privatfoto

Thomas Vang Nielsen
Journalist

2 år siden

IKAST-BRANDE Venstres fem lokalforeninger i Ikast-Brande Kommune har holdt opstillingsmøder, så der nu er sat ansigt på i alt 15 kandidater til kommunalvalget 16. november.

Af hensyn til coronareglerne havde Venstre Bording-Engesvang sit møde under åben himmel ved Bording Hallens boldbaner.

Her sagde byrådsmedlemmerne Thomas Østergaard og Henrik Engedahl, som begge er fra Bording, ja til at genopstille.

De får følgeskab på stemmesedlen af Katri Suhonen Berg fra Engesvang.

At Ib Lauritsen fra Bording er partiets borgmesterkandidat, blev vedtaget af alle fem foreninger i fællesskab i sommeren 2020.

Skifter fra LA

Opstillingsmødet hos Venstre Ikast foregik i Østre Anlæg, og her meldte fem kandidater sig klar.

Det drejer sig om byrådsmedlem Palle Høj, som søger genvalg, og de fire nye kandidater: Andreas Würtz, Edna Nilson, Laila Leerholm og Thyge Jensen.

Venstre Isenvad har en enkelt kandidat på listen. Det er byrådsmedlem Gert Bækgaard Christensen, som søger genvalg.

I Nørre Snede-Ejstrupholm vil byrådsmedlem Helle Mathiasen fra Ejstrupholm også gerne genvælges.

Hun kan se frem til at hænge valgplakater op i de lokale lygtepæle sammen med den nye kandidat Stig Døssing fra Klovborg, der ved valget i 2017 stillede op for Liberal Alliance, men som nu har meldt sig under Venstres blå fane.

Garvede og nye kræfter

I Brande genopstiller byrådsmedlem Lars Lyhne, og han får følgeskab af kandidaterne Henrik Schiøtt Christiansen og Anne-Marie Pedersen.

Venstre har i dag ni pladser i byrådet, og med den offentliggjorte liste står det klart, at de syv har mod på at tage fire år mere på Venstre-holdet, mens byrådsmedlemmerne Brian Sigtenbjerggaard fra Nørre Snede og Carl Jensen fra Blåhøj ikke genopstiller.

Plads til flere kandidater

Ved valget i 2017 var der 22 kandidater på Venstres liste.

Derfor vurderer Thomas Kristensen fra Ejstrupholm, der er formand for Venstres overordnede kommuneforening i Ikast-Brande, at der godt kan dukke flere navne op, inden stemmesedlerne skal trykkes i efteråret.

- Vi vil gerne lande på 19-20 til valget. Men det er ikke antallet, der er det vigtigste. Det er mere at komme hele vejen rundt og at finde de rette personer, siger Thomas Kristensen, der foreløbig har grund til at smile:

- Vi har en borgmester, som gør det godt. Ambitionen er, at han skal have fire år mere. Vi har lige nu ni pladser i byrådet, og det skal vi holde. Antallet må rigtig gerne komme op på 10. Vi kan konstatere, at som udgangspunkt er der en helt fin basisliste i Bording-området, og en fin liste i Ikast. Der er dog altid plads til flere, og generalforsamlingen har givet kommuneforeningen lov til at supplere listerne senere, siger Thomas Kristensen og tilføjer:

- Ser man på den landspolitiske situation for Venstre, vil nogle nok sige, at vi er for ambitiøse, men vi synes, at Venstre har leveret gode resultater i Ikast-Brande, og vi ved, at vi kan levere endnu flere.

Venstre i Ikast var også rykket udenfor til coronasikre forhold i Østre Anlæg, og her meldte fem kandidater sig klar: Fra venstre Andreas Würtz, Laila Leerholm, Palle Høj, Edna Nilson og Thyge Jensen. Foto: Privatfoto
Venstres 15 kandidater

Ib Lauritsen, Bording (borgmesterkandidat).

Andreas Würtz, Ikast.

Anne-Marie Pedersen, Brande.

Edna Nilson, Ikast.

Gert Bækgaard Christensen, Isenvad.

Helle Mathiasen, Ejstrupholm.

Henrik Engedahl, Bording.

Henrik Schiøtt Christiansen, Brande.

Katri Suhonen Berg, Engesvang.

Laila Leerholm, Ikast.

Lars Lyhne, Brande.

Palle Høj, Ikast.

Stig Døssing, Klovborg.

Thomas Østergaard, Bording.

Thyge Jensen, Ikast.