ABC Pavilloner hyldes med CSR-pris

Den midtjyske modulproducent er netop blevet tildelt Terre des Hommes Danmarks CSR Award. Det er en hyldest til virksomhedens mangeårige støtte til projekter i forskellige udviklingslande

Udgivet:06. januar 2022, 06.08

Læsetid:2 minutter

ABC Pavillioner modtog CSR-prisen for et projekt i Sri Lanka. På billedet ses fra venstre Linda Svartzengren, der er landsformand for Terre des Hommes Danmark, Lene Facius, bogholder, og Kjeld S. Facius, administrerende direktør. Foto: Privatfoto

1 år siden

ERHVERV Gennem 10 år har ABC Pavilloner, der har base i Engesvang, støttet forskellige projekter i den frivillige og humanitære forening Terre des Hommes Danmark, som indsamler midler til børn i nød over hele verden.

Den indsats er blevet anerkendt med Terre des Hommes Danmarks CSR Award, der tildeles virksomheder, som virkelig gør en forskel der, hvor der er allermest brug for det, lyder det i en pressemeddelelse.

Prisen er blandt andet givet for ABC Pavilloners økonomiske støtte til en døveskole i Sri Lanka, som direktøren for virksomheden, Kjeld Facius, har besøgt flere gange.

- Vi er meget stolte og ydmyge over at have vundet Terre des Hommes Danmarks CSR Award. Siden vi for første gang besøgte Sri Lanka i 2011, besluttede vi os for at støtte foreningen, fordi vi med egne øjne kan se, at pengene rent faktisk gør en forskel. Det er meget meningsfuldt, og vi er glade for, at vi med vores bidrag kan være med til at give børn i nød endnu bedre fremtidsudsigter, end de ellers ville have haft, siger administrerende direktør i ABC Pavilloner Kjeld Facius i pressemeddelelsen.

Hjælp til selvforsørgelse

Døve børn i Sri Lanka har langt fra samme adgang til offentlig hjælp, undervisning og støtte, som det er tilfældet i Danmark. På døveskolen i byen Trincomalee i Sri Lanka er der plads til 25 børn i alderen 6-20 år. De døve børn undervises blandt andet i mundaflæsning og udtale samt almindelige skolefag. Det giver børnene værdifulde kompetencer, så de på sigt kan få et arbejde og forsørge sig selv og deres familie, når de forlader skolen. Terre des Hommes Danmark støtter skolen og øvrige projekter ud fra devisen om hjælp til selvhjælp.

- Med vores CSR Award vil vi gerne anerkende de virksomheder, der støtter vigtige områder og projekter, og som dermed tager ansvar og gør en konkret forskel, der virkelig rykker. Det lever ABC Pavilloner til fulde op til, og det vil vi derfor gerne hylde med vores CSR Award. Med respekt for det enkelte menneske som en af deres grundsten afspejler ABC Pavilloners værdier i høj grad vores, siger Linda Svartzengren, der er landsformand for Terre des Hommes Danmark.

En hjertesag

ABC Pavilloner støtter ud over Sri Lanka også projekter i Tanzania, hvor midlerne indtil videre blandt andet er blevet brugt til et nyt bibliotek. Kjeld Facius har sammen med sin hustru og repræsentanter fra Terre des Hommes flere gange besøgt projekterne i både Sri Lanka og Tanzania og fortsætter med at støtte de gode formål.

- Projekterne i Terre des Hommes er en hjertesag for os, og vi er meget glade for at kunne give vores bidrag til, at børn i nogle af verdens fattigste lande får hjælp til at kunne klare sig selv som voksne, siger direktøren.