Ny kabellægningsaftale til gavn for borgerne i Syd- og Vestjylland

28. oktober 2020, 05.00

Carsten Kissmeyer. Foto: Steen Brogaard

STRØM Den grønne omstilling er vigtig, men bærer ofte udfordringer med sig, som kan genere borgere i mere eller mindre grad. Det har især været en udfordring i det syd- og vestjyske, at det store netværk af højspændingsledninger har været et forstyrrende element i landskabet. Venstre har netop indgået en aftale med et flertal i Folketinget, som skal sikre, at der fremover vil være langt færre højspændingsledninger i landskabet. Det er en god nyhed for alle borgere i området.

Med den nye aftale sikrer vi, at en stor del af højspændingsledningerne bliver gravet i jorden. Det gælder store dele af de eksisterende højspændingsledninger og udvalgte dele af den nye 400kV-ledning fra Holstebro ned gennem det vestjyske til grænsen. Og Folketinget er enige om, at pengene til kabellægningen i Syd- og Vestjylland skal udmøntes på en måde, hvor der sikres mest mulig kabellægning for pengene. Det har vi i Venstre kæmpet hårdt for.

For det er positivt, at der lægges nyere og bedre kabler i jorden, som hverken generer naturen eller borgerne. En større elektrificering af samfundet er nemlig nødvendig for den grønne omstilling. Det er derfor glædeligt, at vi med aftalen sikrer, at vores grønne ambitioner kan realiseres med mindst mulig gene lokalt og med respekt for de syd- og vestjyske borgeres penge.

Det er vigtigt for Venstre, at den grønne omstilling er til gavn for både borgerne, samfundsøkonomien og erhvervslivet.