TV 2-vært tildelt stor Tour-tjans

Rikke Møller Pedersen bliver ny vært på TV 2's dækning af cykelløbet Tour de France Femmes, som hjules i gang i slutningen af juli.

Udgivet:16. marts 2023, 12.44

Læsetid:2 minutter

Rikke Møller Pedersen har selv en fortid som professionel sportsudøver. Hun har vundet adskillige medaljer som elitesvømmer. Blandt andet til OL, som hun siden har dækket, efter at hun indstillede karrieren i 2019 og sprang ud som sportsvært. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN TV 2-værten Rikke Møller Pedersen får endnu en stor sportsbegivenhed i sin portefølje.

Hun bliver nemlig ny vært på TV 2's dækning af cykelløbet Tour de France Femmes, som køres i den sidste uge af juli.

Det oplyser tv-stationen i en pressemeddelelse.

- Det er svært at holde hænderne på styret, jubler Rikke Møller Pedersen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg er som så mange andre danskere vild med touren og jublede som en gal, da Cecilie Uttrup Ludwig vandt tredje etape sidste sommer i den første udgave af Tour de France Femmes. Det er et medrivende etapeløb, som forhåbentlig vil vokse sig større i de kommende år, lyder det fra Rikke Møller Pedersen.

Den 34-årige TV 2-profil har selv en fortid som professionel sportsudøver. Hun har vundet adskillige medaljer som elitesvømmer. Blandt andet til OL, som hun siden har dækket, efter at hun i 2019 pensionerede badedragten og sprang ud fra vippen som sportsvært.

TV 2 fuldender Tour de France Femmes-holdet med sportsvært Michael Stærke og tidligere cykelrytter Lars Bak, der skal kommentere løbet.

Tour de France Femmes 2023 består af 956 kilometer fordelt over otte etaper, og køres i umiddelbar forlængelse af mændenes Tour de France fra søndag 23. til søndag 30. juli.

Tour de France Femmes bliver arrangeret af Amaury Sport Organisation, som også står bag mændenes Tour de France.

Sidste år var det første gang siden 1989, at der blev afholdt et officielt Tour de France-etapeløb for kvinder.

- Danskerne viste stor interesse for premiereudgaven, og den levede da også op til forventningerne som et begivenhedsrigt løb tilsat en flot dansk etapesejr. Vi håber, at anden udgave af Tour de France Femmes bliver lige så god, siger chefredaktør John Jäger i pressemeddelelsen.

Tour de France Femmes 2023 begynder søndag 23. juli og kan opleves på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Året i billeder 2022 - Indland, sport Cecilie Uttrup Ludwig kørte sig sidste sommer til en samlet syvendeplads og snuppede en etapesejr undervejs i Tour de France Femmes. (Arkivfoto). Michel Euler/Ritzau Scanpix