Christopher måtte lave aftale med konen

Sangeren Christopher spiller sin første hovedrolle i Netflix-filmen "A Beautiful Life". Derfor måtte den autodidakte skuespiller gå ind i rollen med hud og hår.

Udgivet:01. juni 2023, 08.00

Læsetid:4 minutter

Christopher spiller hovedrollen som Elliot i Netflix-filmen "A Beautiful Life". Under optagelserne kæmpede han især scener, hvor han skulle græde, råbe eller skrige på kommando. (PR-foto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Sangeren Christopher viser en helt ny version af sig selv, når han fra 1. juni optræder i sin første hovedrolle på filmlærredet.

Det bliver endda foran flere hundrede millioner brugere verden over i Netflix-dramaet "A Beautiful Life".

- Jeg har bare kastet mig ud i den her rolle, så der har ikke været tid til at lære at spille skuespil fra A til Z. Jeg har bare skullet være Elliot, fortæller Christopher.

Den 31-årige popstjerne har været en del af den danske - og siden den internationale - musikscene i mere end et årti og har indtaget æteren med hits som "Told You So" og "Tulips".

Musikken er også afsættet i hans store hovedrolledebut. I "A Beautiful Life" spiller Christopher fiskeren Elliot, der gemmer på en gudsbenådet sangstemme. Det opdager en manager, som sætter ham sammen med sin datter, der er producer.

Filmens titel udspringer af nummeret "A Beautiful Life", som Christopher har skrevet til dramaet. Han har selv skrevet og indspillet alle sangene til filmen, og de har faktisk været med til at udforme manuskriptet.

Mens Christopher er en sikker sangskriver, har den helt store udfordring været at ramme tonerne i skuespillet.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har stået i en situation som musiker, hvor jeg har tænkt: "Det her ved jeg simpelthen ikke, hvordan jeg skal løse". Men det fik jeg lov til at prøve nogle gange i løbet af den her proces, fortæller Christopher.

Derfor har han måttet kæmpe med at slippe kontrollen, hvis en scene ikke lige har spillet helt.

- Det er ikke det samme, som når jeg laver min musik, hvor det er min plade, min sang, min tekst og mig, der står på scenen.

- På den måde er det et kæmpe kontroltab at være en del af den her slags maskine, hvor man ikke har så meget at skulle have sagt, fortæller Christopher.

Og for at spille Elliot så autentisk som muligt på lærredet uden den store skuespillererfaring i rygsækken forsøgte Christopher at være i rollen i hele optageperioden - også uden for kameraet.

- Jeg var så meget inde i hovedet på Elliot, at hvis jeg skulle gå ind på en tankstation og vælge noget, som Elliot ville vælge, så ville jeg vælge det rigtige, fortæller Christopher med et smil.

Det gjorde også, at perioden blev meget intens for ham, fordi han hele tiden var optaget af sit arbejde. Og det kunne være udfordrende at forene med familielivet derhjemme.

- Jeg havde et barn på vej under optagelserne og et barn under et år, så det var virkelig hårdt at være væk i seks dage om ugen, fortæller Christopher.

Han blev far til lille Isabelle i april. Og i forvejen har han og hustruen datteren Noelle, der er fyldt to.

Efter optagelserne til "A Beautiful Life" har han lavet en aftale med sin kone, Cecilie Haugaard, om, at han i fremtiden maks skal være væk ti dage ad gangen og eksempelvis være hjemme i to uger, hvis han har været på turné i to uger.

- Det bliver noget med at blive bedre til at sige nej til nogle ting. Og helt klart vælge de ting, jeg siger ja til, med omhu, siger han og fortsætter:

- Jeg kunne godt være åben over for at være dramatisk skuespiller. Men det vil også betyde, at jeg skulle skære ned på at spille musik, og jeg er musiker af hjerte, fordi musikken var min første store kærlighed, lyder det fra Christopher.

Fakta: Scenekunstneren Christopher

* Christopher er sanger, producer og sangskriver.

* Han udgav sit debutalbum, "Colours", i 2012. Siden har han udgivet fire album: "Told You So", "Closer", "Under The Surface" og hans seneste album, "My Blood", som udkom i 2021.

* Christopher har vundet flere priser - blandt andet prisen for Årets Nytænker ved Danish Music Awards 2012 og Årets Publikumspris ved Danish Music Awards i 2014.

* Derudover har han haft sin egen dokumentarserie på DR3, "Jeg er Christopher", som fortsatte med serien "Jeg er stadig Christopher" i 2016.

* Han havde en mindre rolle i Netflix-filmen "Toscana" fra 2022.

/ritzau/

Martin Dam Kristensen/Netflix I "A Beautiful Life" spiller Christopher Elliot, som har en stor kærlighed til musikken og derfor prøver at finde sin vej i livet med sin sangstemme. (PR-foto). Martin Dam Kristensen/Netflix/Free
Margrethe II deltager i gallapremiere på Margrete Den Første, Dronning Margrethe Efter optagelserne til "A Beautiful Life" har Christopher lavet en aftale med sin kone, Cecilie Haugaard, om, at han i fremtiden maks skal være væk ti dage ad gangen og eksempelvis være hjemme i to uger, hvis han har været på turné i to uger. (Arkivfoto). Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Christopher Christopher havde en mindre rolle i Netflix-filmen "Toscana" fra 2022. Nu får han sin første store hovedrolle på lærredet i "A Beautiful Life". (PR-foto). Nikolaj Thaning Rentzmann/Netflix/PR-foto/Free