Bystyrelseskonstituering: Ny formand for gavlmaleriforeningen Muren i Brande

Gavlmaleriforeningen Muren i Brande har valgt Linda Stenholt Jensen som ny formand

7. september 2020, 12.17

Linda Stenholt Jensen er ny formand i Gavlmaleriforeningen Muren. Foto: Privat

BRANDE Under den corona-udsatte generalforsamling i Gavlmaleriforeningen Muren, der blev holdt på Dalgasskolen i Brande, kunne formanden Bente Jensen i sin beretning konstatere, at 2019 havde været et roligt og indadvendt år. Men på trods af pandemi et godt og konstruktivt år, da foreningen deltog i flere lokale netværk og bakkede op om flere lokale kulturaktiviteter.

Blandt de aktiviteter, foreningen deltog i, var blandt andet de årlige foreningsmarkeder og Street Art-festivalen. Formanden understregede desuden, at både Brande City og Brandes ny by-guider var initiativer, foreningen bakkede helhjertet op.

Indsigelse mod nedrivning

I beretningen hed det også, at gavlmaleriforeningen havde gjort indsigelse mod nedrivningen af Marco Evaristtis gavlværk ”Frihedens Elevator” ud fra et kunstnerisk og kunsthistorisk perspektiv.

Den kommunale beslutning stod ikke til at ændre. Nu ser foreningen frem til den nye kunst, der snart viser sig i Centerparken - i form af udsmykningen af Artium indenfor og udenfor.

Bestyrelsen konstitueret

Efter beretningen var der forslag fra de fremmødte medlemmer til hvilke opgaver og projekter, foreningens bestyrelse skulle arbejde med de kommende år. Her blev især idéen om en kommende skulpturpark og en genetablering af Marco Evaristti’s gavlværk nævnt som relevante projekter for foreningen.

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen med et formandsskifte. Således er Linda Stenholt Jensen valgt som ny formand, Ayoe Pløger er næstformand, Marianne Stegmann kasserer, Anna Støttrup sekretær og Bente Jensen er fremover menigt bestyrelsesmedlem. Som suppleanter blev valgt Kurt H. Jørgensen og Ebbe Glarborg Jensen.