FrivilligBørs - hedens herlige hattrick

BØRS | Sæt kryds i kalenderen allerede nu. FrivilligBørsen vender tilbage 12. maj 2015

Udgivet:14. november 2014, 06.32

Læsetid:2 minutter

Nuværende børschef Kurt Larsen går på pension efter tre gode år. Og Frivilligbørsen søger en ny til at stå i spidsen.

IKAST-BRANDE | Der er nu præcis et halvt år til 12. maj, så arbejdet med næste års FrivilligBørs er i fuld gang. Datoen meldes ud nu, så alle interesserede kan få bestilt børnepasning, hundeluftning eller ihvertfald få reserveret denne dag i kalenderen.

Ikast-Brande var tilbage i 2013, det første sted i Danmark med mod på at holde en FrivilligBørs - en stor succes med 155 indgåede aftaler. Dette års "Børs" overgik den fine debut - der blev indgået 158 aftaler.

- Rundt om i landet kigger andre kommuner på, hvordan vi har gjort lokalt, når de selv vil prøve at holde deres egen Børs. FrivilligBørs Ikast-Brande 2015 er et lokalt hattrick, som vi kan være stolte af. Faktisk har de fået øje på os helt inde i Økonomi- og Udenrigsministeriet, hvor vi ligger på deres innovationsside som et eksempel på et særligt innovativt og nyskabende projekt - det er vi ret stolte af! Fortæller »børschef« Kurt Larsen.

Hvad er det for noget?

En FrivilligBørs er en sjov møde- eller handelsplads, hvor enkeltpersoner, foreninger og organisationer mødes med erhvervsliv og kommunale institutioner og over få timer udveksler ydelser og tjenester - og måske kommer med idéer, der skal findes samarbejdspartnere til.

- Kort fortalt handler det om, at få alt det guld vi alle sammen ligger inde med frem i lyset. Vi har ofte uden at vide det, ressourcer som andre kan have stor glæde af. Og det endda uden at det koster os særlig store anstrengelser. Det kan være tomme lokaler, idéer, netværk og en masse andre ydelser. Alt sammen noget der kan være en "handelsvare", som går til spilde alene af den grund, at vi ikke ved, at andre eftersøger det, siger Kurt Larsen.

Idéen kommer fra Holland, hvor den i snart 20 år har skabt dynamik og glæde lokalt. For virksomheder vil det være en god og let måde at vise socialt engagement og ansvar på. Virksomheder kan tilbyde varer og tjenester, men der må ikke være penge indblandet på Børsen, skal det lige understreges. For foreninger organisationer og enkeltpersoner kan det være en vej til nye kontakter og inspiration.

Ny boss søges

Holdet bag FrivilligBørsen er på udkig efter en ny BørsBoss. En som har lyst til at være ambasssadør og tovholder for FrivilligBørs Ikast-Brande. Hvis det lyder som noget for dig, så kontakt leder af Frivilligcenteret Charlotte Holleufer på telefonnummer: 21 32 94 09 eller mail@frivilligcenterikast-brande.dk.