Kirkerne sætter tonen til julestemningen

Udgivet:30. november 2022, 10.21

Læsetid:2 minutter

Foto: Henrik Ole Jensen

2 måneder siden

De kommende uger byder på et tætpakket musikprogram i de lokale kirker, som blandt andet byder på musical, Luciaoptog og hollandsk gospel.

Efter et par stille år med aflysninger og restriktioner bliver adventstiden igen fyldt med musik. De lokale kirker byder på en lang række koncerter og andre arrangementer med musikken i centrum.

Der er familiemusikgudstjeneste med julemusical søndag 4. december klokken 15 i Ikast Kirke. Her opfører kirkens kor og børn fra sognet musicalen ”Josef og Maria”.

Ikast Kirke inviterer også til julekoncert tirsdag 6. december klokken 19.30. Her kan man opleve Vokaltrioen Trækfugl, som synger klassikere fra den danske højskolesangskat og undersøger, hvad der sker, når danske sange krydser grænser og samler musikalske ideer op på Balkan, i Mellemøsten, Afrika og de nordiske lande.

Hvis man selv vil synge med i Ikast Kirke, kan man møde op til ”De små synger med grå” torsdag 1. december klokken 9.15 eller til morgensangen onsdag 7. december klokken 9.

Hollandsk gospel i Christianshede

Man kan opleve hollandsk julegospel lørdag 10. december klokken 19.30 i Christianshede Kirke. Her kommer gospelkoret MXD og giver et anderledes bud på julemusikken.

De helt traditionelle klassikere kan man opleve i Bording Kirke søndag 18. december klokken 19.30, når der er ”Syng julen ind” med organist Kirsten Poulsgaard og fløjtenist Preben Gramhart. Her kan man være med til at komme med ønsker til programmet.

Børnekor og julevandring

Julen bliver sunget ind i Fonnesbæk Kirke torsdag 15. december klokken 19. Her medvirker kirkens eget børnekor under ledelse af Hanne Ringblom og ungdomskoret, som bliver dirigeret af organist og korleder Anders Slot Sørensen. Man kan i øvrigt også høre kirkens børnekor i forbindelse med juleoptaktsgudstjenesten søndag 11. december klokken 14. Eftermiddagsgudstjenesten er målrettet børn og børnefamilier.

Isenvad Kirke har allerede budt på julelys og engelyd i forbindelse med første søndag i advent, men onsdag 14. december inviterer kirken på krybbespil i kirken og julevandring rundt i byen. Arrangementet begynder klokken 10 og er for dagplejere, børnehuset og alle andre interesserede.

Luciaoptog og læsninger

Luciaoptoget er også en fast juletradition. Luciadag er tirsdag 13. december, men allerede søndag 11. december er der mulighed for at opleve det stemningsfulde optog i Faurholt Kirke klokken 14 og i CHristianshede Kirke klokken 19.

Fjerde søndag i advent kan man opleve ”De ni læsninger” i Ikast Kirke klokken 10 og i Faurholt Kirke. klokken 14. De ni læsninger er en særlig musikgudstjeneste, der bygger på en engelsk tradition.

Man kan læse meget mere om alle arrangementerne på kirkernes egne hjemmesider.