Kærshovedgård skal have ny leder

Kriminalforsorgen søger en ny institutionsleder for Kærshovedgård, der kun skal koncentrere sig om udrejsecentret

Udgivet:12. november 2018, 07.06

Læsetid:2 minutter

Kærshovedgård skal have en ny leder, der kun skal koncentrere sig om udrejsecentret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

kærshovedgård Det er en stor opgave at være institutionschef for Kærshovegård ved Bording, og opgaven har ikke været nemmere, da tidligere institutionschef Anne Marie Borggaard samtidig også havde ansvaret for fængslet i Nørre Snede.

Institutionschefen har fundet nyt arbejde, og det får Kriminalforsorgen til at omstrukturere. De har slået stillingen op som institutionschef for Kærshovedgård, og den nye leder skal kun koncentrere sig om udrejsecentret, fortæller områdedirektør for Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland, Una Jensen til P4 Midt og Vest.

- Vi har vurderet at det har været vanskeligt med så stor en samlet opgave, som har krævet meget, måske også for meget, og derfor synes vi, den skal deles, siger hun.

Hurtigere beslutninger

Det er håbet, at der bliver kortere fra tanke til handling, for eksempel når tiltag, der skal skabe tryghed i lokalområdet, skal føres ud i livet.

I stillingsopslaget bliver der lagt vægt på, at en ny institutionschef har ledererfaring, solide driftsmæssige kvalifikationer og særdeles gode evner for samarbejde og kommunikation. Desuden skal personen være »robust, tillidsskabende, handlekraftig og stærk i menneskelige relationer. Institutionschefen skal være god til pressehåndtering, have politisk tæft og gode samarbejds- og diplomatiske evner i et politisk styret system med mange interessenter både internt og eksternt.«

Blandt andre har Herning Folkeblad gennem en årrække portrætteret Kærshovedgård, dens beboere og nogle af de episoder, der er opstået i lokalområdet. Derfor skal en kommende leder også befinde sig godt med at være i orkanens øje, når der, som det står i stillingsopslaget, er stor offentlig bevågenhed om institutionens ledelse og drift.

På Kærshovedgård bor afviste enlige asylansøgere, kriminelle udviste og personer på tålt ophold. Der er plads til 400 beboere, og en ny institutionsleder skal lede en organisation med omkring 65 medarbejdere.

Der er ansøgningsfrist den 18. november.