FCM vandt 2-1 efter mål i overtiden

FC Midtjylland vandt ude over Randers efter sen scoring af Awer Mabil

8. februar 2021, 17.46

Luca Pfeiffer var på pletten for FCM. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD På en scoring af Awer Mabil i overtiden vandt FC Midtjylland mandag aften en fortjent udesejr på 2-1 over Randers FC.

FCM dominerede og havde de fleste chancer, og opgøret burde have været afgjort langt tidligere.

Især i de første 45 minutter var FC Midtjylland spillemæssigt overlegne. Tydeligt opsatte på at revanchere sidste uges nederlag hjemme på MCH Arena til SønderjyskE satte FCM sig hurtigt på opgøret i Randers. Især kantspillerne virkede særdeles veloplagte. Pione Sisto, som i et stykke tid har manglet at vise sit topniveau, spillede med overblik og kreativitet, og det var flere gange i første halvleg tæt på, at han fik sat en målgivende chance op.

På højrekanten fik Gustav Isaksen chancen fra start efter sit flotte indhop mod SønderjyskE, og det henviste Anders Dreyer til bænken.

Isaksen i hopla

Gustav Isaksen var i hopla. Med udfordringer, erobringer og raids frem ad banen var han manden bag flere chancer, blandt andet et hovedstød af Luca Pfeiffer og et godt langskud fra Evanders fod.

Efter en lille halv time blev Gustav Isaksen fældet i feltet af Randers-keeper Patrick Carlgren, og dommer Mads-Kristoffer Kristoffersedn dømte straffespark. VAR annullerede dog kendelsen på grund af offside.

Efter pausen kom Randers bedre med. Hjemmeholdet gik ind til opgøret med selvtillid efter seks Superliga-sejre i træk, og efter en lille time brændte det da også på foran Jesper Hansens FCM-mål med en tredobbelt Randers-chance.

Hurtigt modsvar

FCM var dog stadig mest på bolden, og midt i halvlegen kom endelig det forløsende mål til FCM. Evander og Paulinho sørgede for fornemt brasiliansk opspil, og sidstnævnte spillede bolden ind midt for mål til Luca Pfeiffer, der fra tæt hold scorede sit første officielle mål for FC Midtjylland.

Glæden blev dog kort.

Bare en lille håndfuld minutter senere kom hjemmeholdets Alhaji Kamara forrest til et indlæg ud udlignede til 1-1.

I resten af kampen jagtede begge hold et sejrsmål, og det kom til FCM i tredje minuts overtid. Anders Dreyer førte bolden frem i en omstilling og spillede modsat til en helt fri Awer Mabil, der køligt og sikkert scorede fladt til 2-1.

Fornemt kontraangreb af de to indskiftede kantspillere, der altså sikrede, at FC Midtjylland fik alle tre point med hjem fra Randers og dermed den første sejr i 2021.

Genoplev kampen herunder i Ritzaus liveblog.