Gudstjenesten bliver forklaret for de nye konfirmander

Torsdag 17. august er de nye konfirmander og deres familie inviteret til opstartsgudstjeneste i Ikast Kirke.

Udgivet:18. august 2023, 15.47

Læsetid:2 minutter

1 måned siden

Hvorfor skal man rejse sig op midt i gudstjenesten – og hvorfor er der flere bønner undervejs?

Det er nogle af de spørgsmål de kommende konfirmander kan blive klogere på, når Ikast Kirke inviterer til opstartsgudstjeneste torsdag 17. august klokken 19. Her er alle de nye konfirmander inviteret til at deltage sammen med deres familie.

- Opstartsgudstjenesten indeholder bortset fra nadver de samme elementer, som konfirmanderne kommer til at opleve til en almindelig gudstjeneste. Vi bruger tid på at forklare de enkelte led i gudstjenesten, så vi stopper op ved bønner, prædiken, salmer og de andre elementer og forklarer, hvorfor vi gør, som vi gør undervejs i gudstjenesten, siger sognepræst Kent Kjær Andersen, der er en af de præster, der har konfirmandhold i Ikast Kirke.

Introduktion til undervisningen

Ved opstartsgudstjenesten medvirker alle præsterne, og efter selve gudstjenesten får konfirmander og forældre mulighed for at høre mere om det kommende konfirmandforløb fra den præst, der skal stå for konfirmandundervisningen.

- Vi præster fordeler konfirmanderne og forældrene imellem os og fortæller om den undervisning, de kommer til at opleve i de kommende måneder. Og så svarer vi på de spørgsmål, der måtte være. Der er for eksempel som regel altid nogle, der gerne vil høre, hvor mange gange, man egentlig skal i kirke som konfirmand, fortæller Kent Kjær Andersen.

Han har selv to konfirmandhold i år med i alt 50 konfirmander. Samlet set er der godt 100 konfirmander ved Ikast Kirke, og de er altså alle inviteret til opstartsgudstjenesten, hvor de kan blive klogere både på gudstjenesten og konfirmandundervisningen.

I Bording mødes de kommende konfirmander første gang 16. august, og i Fonnesbæk Kirke er der opstartsgudstjeneste 12. september for de unge, der skal konfirmeres i 2024.