Lussing i egen hal: HIH-kvinderne tabte topbrag

Herning-Ikast Håndbold knækkede efter knap 40 minutter og endte med at tabe stort til Team Esbjerg

Udgivet:06. november 2021, 18.11

Læsetid:2 minutter

Simone Petersen og resten af HIH-holdet fik klø i egen hule. De danske mestre fra 2019 og 2020, Team Esbjerg, vandt med hele 11 mål. Simone Petersen var én af HIH’s bedste med seks scoringer og flere fine assists. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD De var foran 13-11 og havde 17-17 fem minutter inde i anden halvleg, men Herning-Ikast Håndbold endte med at få et ordentligt smæk på selvtilliden i topopgøret mod Team Esbjerg.

HIH-kvinderne tabte hele 23-34 efter 13-14 ved pausen.

De midtjyske kvinder var helt ved siden af sig selv i 18 minutter af anden halvleg, hvor stillingen skiftede fra 19-20 til 20-32 på måltavlen. Esbjerg vandt altså de 18 minutter med hele 12-1!

Den var gal i begge ender af banen i den for hjemmeholdet pinlige periode. HIH’erne kunne ikke score, selv om træner Kasper Christensen flittigt benyttede syv-mod-seks-spil også i den periode. Der var ellers chancer, men der blev brændt på det skammeligste.

Samtidig scorede Team Esbjerg nærmest efter behag på Sabine Englert, der fik chancen i HIH-målet efter en skidt periode for Jessica Ryde. Rutinerede Englert endte med en redningsprocent på bare 17,6 i de godt 20 minutter, hun fik på banen. Men hun fik også dårlige arbejdsbetingelser af et forsvar, der faldt sammen i den periode.

Tophåndbold i 38 minutter

At det skulle gå så galt, ville ingen have gættet før pausen. De to mandskaber bød på tophåndbold i en forrygende kulisse med 1958 tilskuere - heriblandt 150 medlevende gæste-fans fra Esbjerg og et mindst ligeså stort antal veloplagte ungdomsspillere fra Ikast.

Team Esbjerg var foran 4-2 og 8-5, men Herning-Ikast svarede godt igen og udlignede begge gange.

Træner Kasper Christensen udfordrede Esbjerg med flere skaktræk. Blandt andet en mandsopdækning af den norske stjernespiller Henny Reistad fra første sekund og en masse syv-mod-seks-spil - blandt andet med gode indspil til stregen.

Frem mod pausen var HIH’erne således i front med blandt andet 13-11, men Esbjerg sluttede halvlegen bedst og førte 14-13 ved pausen.

I anden halvleg var der spænding frem til 19-20 efter 38 minutter, inden HIH’erne og kampens spænding knækkede i de ensidige 18 minutter.

Nederlaget betyder, at HIH på fjerdepladsen nu er tre point bag Team Esbjerg og Viborg på tredje- og andenpladsen i Bambusa Kvindeligaen. Odense fører fortsat ligaen uden pointtab.

Næste kamp for HIH-kvinderne venter allerede på onsdag. Det er på udebane mod Skanderborg Håndbold.