Danmarks mest ansvarsfulde kollega har et godt råd: Spred god kollega-karma

Laila Skovgaard Jespersen har fået en flot pris

Udgivet:03. maj 2023, 06.28

Læsetid:1 minut

Laila Skovgaard Jespersen stiger her af toget i Ikast efter nogle gode oplevelser i hovedstaden med kollega Gitte Bak, der ses i baggrunden. Foto: Linna Grøn

Laila Kempel
Journalist

IKAST Fredag i sidste uge klokken 13.40 trillede regionaltoget fra Skanderborg ind på stationen i Ikast. Ud steg en træt, men også glad sygeplejerske fra Ikast.

Laila Skovgaard Jespersen havde nemlig en ny titel med sig hjem: Danmarks mest ansvarsfulde kollega.

Hun er til daglig sygeplejerske ved hjemmeplejen i Ikast-Brande Kommunes nordlige del. Torsdag aften måtte hun op på scenen foran en fyldt koncertsal i Tivoli og lade sig hædre som en af årets prismodtagere.

- Jeg er da stolt over at have været med, men også glad for at være valgt ud til en af titlerne, lød det beskedent fra sygeplejersken fra Ikast.

Middag og underholdning

Allerede torsdag tog hun til København sammen med kollega Gitte Bak, der havde indstillet hende til prisen.

- Der var festmiddag og ja et superflot arrangement. I løbet af aftenen var en lang række udnævnelser og underholdning bundet sammen af Thomas Skov, der var toastmaster, fortæller hun.

Laila Skovgaard Jespersen og kollega Gitte Bak var derfor en anelse matte i knæene, da toget trillede ind på stationen i Ikast.

- Det handler jo om, at de små ting giver mening i hverdagen. Et godt arbejdsmiljø kan man ikke købe for penge. Løn og arbejdsvilkår er en ting, men det gør det ikke alene. Gode arbejdskolleger skaber hverdagen, og derfor er det for mig vigtigt, at vi stopper op og anerkender hinanden, siger Laila Skovgaard Jespersen, som tilføjer:

- Lad os gå ud og spred noget god kollega-karma, lyder det.