Hver by har sin heks ...

I Børnehuset Ønskelandet er det efterhånden blevet en tradition med sankthansfest, og i torsdags bakkede et stort antal børn, forældre og bedsteforældre op om midsommerfesten

Udgivet:29. juni 2022, 16.00

Læsetid:1 minut

Børnehuset Ønskelandet var velbesøgt med næsten 300 gæster, da bålet blev tændt, og Midsommersangen i Shu-bi-duas udgave blev sunget. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

MIDSOMMER Det gør nu godt med en slushice efter en lang sprint på lillebrors legeplads.

Oliver på ni år er på besøg i Børnehuset Ønskelandet til sankthansfest og udbryder:

- Fed børnehave!

Omkranset af bøgetræerne ligner naturlegepladsen også et slaraffenland for glade sommerbørn.

Denne sankthansaften sidder familierne sammen på tæpper, borde og i festteltet, mens duften af grillmad fra cateringfirmaet Birkkjær breder sig ud over Ønskelandet.

- Jeg synes, at det er meget hyggeligt at være med her, og det føles næsten, som om vi allerede har sommerferie, siger Oliver, før han er over alle bjerge igen.

En børnevenlig båltale

Forrige år var sankthansfesten helt aflyst. Sidste år genskabte Ønskelandet sankthansfesten - men med et lille coronaspøgelse i baggrunden. Derfor er det denne aften en lettelse at kunne give hånd til de andre gæster og kramme hinanden med god samvittighed. Årets båltale er ganske børnevenlig. Steen Hebsgaard, tidligere chefredaktør ved Ikast Avis og nuværende bedstefar i Ønskelandet, kalder børnene sammen og beder dem fundere over, hvad en heks egentlig er.

- Hekse er ikke onde og grimme, men de er naturens smukke kvinder, der bare er bedre end mænd til mange ting, lyder det fra Steen Hebsgaard.

Og det kunne man jo ikke have i gamle dage, så en tur på bålet måtte være løsningen.

I samme øjeblik træder netop en heks frem blandt børnene og bevæger sig op mod båltaleren. Et par enkelte gys erstattes af en klukkende latter, mens heksen - som bestemt ikke ligner båltalerens bedre halvdel - træder frem med et smil. Jovist, hver by har sin heks - og Ikast har en børnevenlig én af slagsen ved navn Karen Hebsgaard.

Ønskelandet kigger nu ind i sommeren efter en smuk, lys sankthansaften.