Lukas Graham sparker dansk Tour-start i gang

Det er første gang nogensinde, at der køres Tour de France-etaper i Skandinavien, og det bliver musikalsk markeret af Lukas Graham.

Udgivet:27. juni 2022, 14.45

Læsetid:1 minut

Lukas Graham er stolt over at lægge lyd til holdpræsentationen i årets Tour de France. - Det er fedt at være del af det her setup, hvor vores musik kan være med til at sætte rammerne om én af verdens største sportsbegivenheder. Plænen i Tivoli er en fed scene at gøre det fra, og vi glæder os til at holde en fest med danskerne, cykelentusiasterne og de mange millioner seere verden over, siger forsanger Lukas Forchhammer i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Startskuddet til årets Tour de France lyder fredag, og det er Danmark, der lægger asfalt til de tre første etaper af det ikoniske cykelløb.

To dage inden start begynder fejringen, når Tour de Frances 176 ryttere kører gennem det indre København på en hyldestrunde og gør klar til at indtage Tivoli.

Her bliver rytterne, som skal kæmpe om den samlede sejr og den ikoniske gule førertrøje, præsenteret til tonerne af Lukas Graham.

- Som københavnerdreng er det fedt at være del af en fest, der hylder byen og viser den frem for resten verden, siger bandets forsanger, Lukas Forchhammer, i en pressemeddelelse.

- København er en af verdens fedeste cykelbyer, og jeg elsker at køre rundt med mine unger i ladet på christianiacyklen. Det er sjovt, at verdens bedste cykelryttere snart skal cykle nogle af de samme steder, hvor jeg har cyklet rundt hele mit liv, lyder det fra den 33-årige christianit.

Holdpræsentationen kommer til at kickstarte den gule folkefest af Tour-ugen i København og i hele Danmark, lyder det fra løbsdirektør Christian Prudhomme, overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen, cykelekspert Rolf Sørensen og Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch.

Ønsker man at følge præsentationen live, bliver der etableret flere storskærmsområder tæt på ruten.

Blandt andet på Rådhuspladsen, Kongens Nytorv og Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant, så man kan følge rytterne fra deres hyldestrunde den 29. juni over Lille Langebro fra klokken 17.45 og helt til, at de bliver præsenteret på Plænen i Tivoli, hvor Lukas Graham altså optræder.

Tour de France indledes fredag den 1. juli med en enkeltstart i København og slutter i Paris den 24. juli.

/ritzau/