Ejstrupholms ry løftes med ny vuggestue

Børn fra vuggestue og børnehave kommer til at møde hinanden i den ny institution i Ejstrupholm

13. februar 2017, 15.54

Der blev sunget indvielsessang. Her med daginstitutionsleder i Ejstrupholm Børnehus, Inge Vestergård, ved guitaren Foto: henrik ole jensen

ejstrupholm Balloner, kagemand, blomster og masser af stearinlys dannede rammen om indvielsen af den nye vuggestue i Ejstrupholm Børnehus. En udvidelse, som ikke kun Ejstrupholm Børnehus har glæde af, men også resten af byen, hvis man spørger formanden for Børne- og undervisningsudvalget i Ikast-Brande Kommune, Simon Vanggaard, (DF). Han havde fornøjelsen af at klippe den røde snor og officielt indvie den nye vuggestue, som han kalder en gevinst for byen.

Stor dag for hele kommunen

- Det er en stor dag ikke kun for Ejstrupholm, men for hele Ikast-Brande Kommune. Det, at vi udvikler byer og områder, skal vi være stolte af, for man kan ikke spare sig ud af alting og slet ikke, når det gælder børnene, fortalte formanden som lagde vægt på vigtigheden af, at Ejstrupholm nu også kan tilbyde vuggestuepasning.

- Det er godt for byens brand, og det er lige præcis sådan en ting, der er med til at udvikle byen og gøre den attraktiv, lød det fra udvalgsformanden.

Hos Inge Vestergård, der er daginstitutionsleder i Ejstrupholm Børnehus, ses vuggestuen som en stor gevinst. Vuggestuen har plads til 15 børn, hvoraf 14 allerede er begyndt. Det sidste barn begynder til marts. Inge Vestergård holdt til indvielsen en tale, hvor visionerne for vuggestuen blev delt, og målet er, at det ikke blot er vuggestuens børn, der skal have glæde af lokalerne, som tidligere var beboet af støttegruppen.

- Vi har forskellige rum med differentierede muligheder. Børnehavebørnene vil komme til at møde vuggestuebørnene og omvendt. På den måde får de gavn af hinanden. Først tænkte vi jo, om vuggestuebørnene ville være lidt tilbageholdende, men det har vi slet ikke oplevet, fortalte Inge Vestergård, som tilføjede, at vuggestuen fra begyndelsen i august 2016 og frem til november benyttede børnehusets motorikrum frem til nu, hvor vuggestuen officielt er indviet.

Netop motorikrummet har haft en særlig rolle frem til indvielsen, og det vil rummet ifølge Inge Vestergård fortsat få. Det er nemlig planen, at byens dagplejere skal komme på besøg og bruge rummet.

- Vi er glade for, at vi fortsat kan have et samarbejde med dagplejerne, så byens børn får de bedste muligheder, uanset hvilken pasningsform, de har. Derudover fortsætter vi også med det, vi kalder »tidlig tilknytning«, hvor børnene bliver inviteret herom og ser stuerne, møder de voksne og bliver trygge, inden de begynder i vuggestue, fortalte Inge Vestergård og lagde vægt på, at Ejstrupholm Børnehus bestemt er et hus for alle, og hvor personalet fra børnehaven og vuggestuen skal samarbejde i hverdagen.

Her i huset er vi venner

Efter talen tog Inge Vestergård sin guitar frem, hvilket for en kort stund fik de forventningsfulde børn til at glemme den kagemand, de var blevet stillet i udsigt efter talerne. Nu skulle der synges en sang, skrevet i anledning af indvielsen, som gik på melodien »Sur sur sur, lille bi omkring.«

- Ej-strup-holm, har et børnehus. Her i huset er vi venner, vi hinanden alle kender, lød det blandt andet i første vers fra de fremmødte forældre og øvrige gæster.

- Sangen er skrevet ind i den ånd, vi gerne vil have her, hvor vi skal samarbejde og være venner på tværs af alderstrin og på tværs af stuerne. På den måde fastholder vi det gode miljø, som vi har i huset og i byen, lød det fra Inge Vestergård, inden hun til stor glæde for børnene skar kagemanden for.

Formand for Børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF), klippede snoren og kunne til indvielsen fortælle, at Ejstrupholm Børnehus i fremtiden vil blive kigget lidt over skuldrene for at se, hvordan det går med vuggestuen i forhold til at oprette yderligere vuggestuepladser i kommunens andre mindre byer.