Folkemusik i Bakkehuset

En række erfarne musikere har sammensat nyt band og lægger vejen forbi Ikast

Udgivet:19. februar 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

Molde vil efter sigende få stemningen fra en Tønder-festival til at brede sig. Det kan opleves i Bakkehuset. Foto: PR Foto

1 måned siden

IKAST »Molde« er et godt bud på et nyt dansk roots-navn, man skal lægge mærke til, hedder det i en pressemeddelelse. Tænk Alison Krauss møder Alberte. Smægtende akkorder og veltunede korstemmer med bluegrass-vibes fra Appalacherne (bjergmassiv i Nordamerika) tilsat poetiske danske tekster inspireret af den nordiske natur og hverdagslivets sanselighed.

Orkestrets medlemmer, som man se og høre i Bakkehuset torsdag 2. marts, mødte hinanden i en stue i Aarhus.

Maria Molde havde været en del af bluegrass-miljøet i New York gennem længere tid og kom hjem med en bunke nyskrevne sange.

Fælles kærlighed

De andre Molde-medlemmer stod hver især et sted i deres musikalske liv, hvor de manglede noget nyt at rive i, og bandet samledes om en fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder, men hvor hvert af medlemmerne medbragte deres eget tvist fra Norden, Balkan og USA.

Resultatet blev et akustisk »stringband« efter amerikansk forbillede, men med danske tekster og nordiske toner.

Moldes musik er skiftevis inderlig, legende, længselsfuld, sprudlende og i alle sammenhænge livsbekræftende.

Bandet udgav i januar 2022 sin første EP.

Maria Moldes lysende stemme og sprøde mandoliner er i front bakket op af Uffe Holmsgaard Eriksen på guitar, cittern og klarinet, Jonathan Feig på violin og Henrik Kunz på kontrabas.