FCM-kaptajn: Selvtilliden er høj

FC Midtjylland træder i aften ind på den største scene i europæisk fodbold som ny og undertippet. Men de danske mestre tror på, at de kan tage point fra storholdene

21. oktober 2020, 09.02

Anfører Erik Sviatchenko (t.v.) og cheftræner Brian Priske tog imod den forsamlede danske sportspresse med smil på læben. Det er også lidt af en fodboldmæssig lækkerbisken, der venter imod Italiens mest målfarlige mandskab, Atalanta. Foto: Tom Laursen

FODBOLD For første gang i fire år er der et dansk hold på banen i Champions Leagues gruppespil, og for allerførste gang er det MCH Arena, der lægger græs til den fineste af alle klubturneringer.

FC Midtjylland sparker i aften Champions League-eventyret i gang med et opgør mod de seneste to sæsoners nummer tre i Italien, Atalanta.

- Selvtilliden er ganske høj i truppen. Selv om det er en unaturlig ting for FC Midtjylland at være i Champions League, føles det som et naturligt skridt på vores rejse mod toppen. Vi spillere ser frem til en virkelig fed kamp, sagde anfører Erik Sviatchenko på tirsdagens obligatoriske pressemøde.

Den 29-årige midterforsvarer har prøvet det før. I sæsonen 2016-17 spillede han i Champions League med skotske Celtic og mødte blandt andre FC Barcelona og Manchester City, så han ved en smule om, hvad der venter.

Atalanta klinger måske ikke helt så imponerende som de klubnavne, men holdet har ikke desto mindre spillet noget af den bedste fodbold i Italien i de seneste to sæsoner. I sidste sæson scorede det offensivt indstillede mandskab hele 98 mål. Det er 69 år siden, at et hold har scoret flere mål i Serie A.

De kvaliteter er FCM og anfører Sviatchenko naturligvis bekendt med.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en kamp i et højt tempo. De har en spillestil, som er enormt aggressiv. Det skal vi være klar på. Men samtidig har de også en anderledes måde at dække op på. De spiller meget orienteret på manden. Det er noget, som vi måske også kan udnytte, pointerede Erik Sviatchenko på tirsdagens pressemøde.

Atalantas offensive kvaliteter får dog ikke FCM til at ændre sin taktik tilgang. De danske mestre skal komme med deres vanlige udtryk, fastslog cheftræner Brian Priske.

- Det bliver vores mindset, at vi skal gøre det på vores måde. Det er det, spillerne er trygge ved og de roller, de kender. Men så ved vi også godt, at det er gode modstandere. Vi skal ikke give ret mange chancer væk, så bliver vi straffet. Men for os handler det om at levere en præstation på de parametre, som vi står for. Så tror jeg også på, at vi har muligheden for at tage point, lød det fra guldtræneren på tirsdagens pressemøde.