På med gå-skoen: Flere hjertestartere til Ikast-Brande

Den lokale afdeling opfordrer til at oprette en indsamlingsgruppe og møde op ved Hjerteforeningens Landsuddeling 30. maj, hvor der skal gåes for flere hjertestartere

8. april 2021, 10.09

Hjerteforeningen Ikast-Brande vil gerne have flere hjertestartere til kommunen. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE Flere hjertestartere giver mere tryghed for Ikast-Brandes borgere.

Derfor håber Leif Haagensen fra Hjerteforeningen Ikast-Brande, at mange borgere vil deltage, når Hjerteforeningen ved landsuddelingen i år samler ind for at kunne dele hjertestartere ud.

Brug af hjertestarter ved et hjertestop kan betyde forskellen på liv eller død, og derfor opfordrer Hjerteforeningen Ikast-Brandes borgere til at oprette en indsamlingsgruppe.

For at få en gratis hjertestarter, kræves det, at en borger opretter en indsamlingsgruppe og inviterer mennesker i ens netværk til at gå mindst 15 indsamlingsruter søndag 30. maj.

Bliver overvåget

Derefter modtager man en gratis hjertestarter, og det er op til borgeren selv at beslutte, hvor den skal placeres. Den skal blot være tilgængelig hele døgnet.

Hjertestarteren bliver professionelt monteret i et klimaskab af en elektriker fra TS-gruppen. Derudover modtager gruppen en ServicePlus-aftale. Det betyder, at hjertestarteren konstant bliver overvåget, og at service, skift af batteri og elektroder, samt erstatning ved tyveri, sker uden besvær og omkostninger for ejeren.

Fri for kontanter

Landsuddelingen er igen i år coronasikker, så alle trygt kan tage del i at samle ind, så der kan komme flere hjertestartere op at hænge i lokalområdet.

I samme forbindelse er landsuddelingen helt kontantfri - også på de fysiske ruter - så alle donationer sker med Mobilepay, sms eller bankoverførsel, så kontanter ikke skal skifte hænder.