Alternativ påske: Kirke forærede påskeliljer

Engesvang Kirke opfordrede menigheden til at give livsbekræftende blomster til deres kære

15. april 2020, 13.00

Påskemorgen 2020, stod påskeliljerne klar til afhentning ved Engesvang Kirke. Foto: Hans Jørgen Hansen

PÅSKE

Engesvang Kirke markerede i år påsken med at give påskeliljer til hele menigheden. Fra påskemorgen var der foran kirken opstillet 450 potter med påskeliljer, som alle og enhver kunne hente for at give videre.

- Mange mennesker sidder og er kede af, at de ikke kunne fejre påske sammen med andre. Vi tænker alle på nogen, vi ikke kan være sammen med på grund af corona-krisen. Vi kan som kirke desværre ikke tilbyde rum om fællesskab og tanker, men vi kan give folk mulighed for at tænke på deres kære og vise, at de føler fællesskab med nogen, siger sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

Hun havde opfordret menigheden til at hente en påskelilje, sætte den på en grav eller på en nabos trappesten som et tegn på, at de tænker på dem.

- Mange har taget en påskelilje med for at fordele dem i sognet, men der er også mange, der har sat en blomst på et gravsted. Påsken er jo en tid med budskab om både død og liv, og mange kommer på kirkegården ved påsketid for at mindes de døde kære. Vi kan ikke byde dem ind i kirken, men vi kan give dem anledning til at besøge kirkegården og mindes, siger sognepræsten.

I løbet af påskedag blev cirka halvdelen af de 450 blomsterpotter afhentet. Blandt de, der hentede, var 11-årige Maren Ladefoged Jensen.

- Jeg har hentet en til min bedstemor, men jeg vil lige have en til, så vi også kan få en derhjemme, sagde Maren.

Ifølge myndighedernes forskrifter skal landets kirker være lukkede mindst til og med 10. maj.