Far ringede til politiet: Min søn var indblandet i de påsatte brande

To drenge på 15- og 16 år er varetægtsfængslet i surrogat efter at have erkendt to påsatte brande tidligt lørdag morgen

Udgivet:20. februar 2023, 09.54

Læsetid:2 minutter

Sådan så ildhavet ud ved garageanlægget ved Midtjysk Efterskole. Foto: Privat foto

Laila Kempel
Journalist

7 måneder siden

EJSTRUPHOLM To gode venner fra Ejstrupholm-området på henholdsvis 15- og 16 år opholder sig i øjeblikket på institution to forskellige steder i henholdvis Jylland og på Fyn.

Drengene blev i løbet af weekenden varetægtsfængslet i surrogat, da de på grund af alder ikke er egnet til at opholde sig et fængsel.

Baggrunden er, at de er sigtet for at have sat ild til en container ved Ejstrupholmhallen og et garageanlæg ved Midtjysk Efterskole, hvor et garageanlæg og en minibus udbrændte.

Midtjysk Brand og Redning blev kaldt ud til brand klokken 6.15 lørdag morgen. Der var ild i en container ved Ejstrupholm Hallen, hvor meldingen lød, at ilden havde bredt sig til tagkonstruktionen

Den blev hurtig slukket uden større skader, men 400 meter vest for hallen, var der pludselig også brand.

Ved Midtjysk Efterskole var der ild i et garageanlæg og en minibus.

- Vi havde mandskabet fra Nørre Snede, og så indkaldte vi mandskabet fra Brande, fortæller Bjarne Gregersen.

Mens brandfolkene var i gang med at slukke container-branden, ser en af Bjarne Gregersens kolleger, at det også brænder et andet sted i nærheden.

- Der er et kæmpe ildhav. Jeg kan ikke rigtigt se, hvor det er, men det viser sig, at der er brand ved efterskolen, siger indsatslederen med henvisning til Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm.

Her var der tale om en brand i en større carport.

- Carporten er udbrændt, og det er en bil også. Der er sket noget røgskade i bygningen på efterskolen, fortæller Bjarne Gregersen.

Han tilføjer, at brandfolkene ydede en »superfin« indsats og fik slukket begge brande, så der ikke skete mere skade.

- Ejstrupholm Hallen får vi røgventileret, siger han.

Politiet kunne hurtigt konstatere, at der var tale om påsatte brand og allerede samme dag ringede én far til en af drengene og forklarede, at hans søn var indblandet.

Det betød, at faren troppede op på stationen med de to drenge, der begge har erkendt at have stået bag de to ildspåsættelser. De blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i surrogat frem til den 27. februar

De er begge sigtede i sagen.

Mandag skal Rigspolitiets tekniske afdeling undersøge de to brandsteder og konkludere omfanget af skaderne, men også hvor slemt, det kunne være gået.

De to brande i Ejstrupholm er endnu to i en række mystiske brande - blandt andet på landejendomme.

- Vi har ingenting, der peger på, at det hænger sammen. Men det er da klart, det er i vores tanker, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra Herning Politi.