Læserbrev: Nu sker der noget i kommunens midtbyer

2. februar 2021, 10.42

Den konservative byrådsgruppe bestående af Heinrich Rune, Kirsten York Helms og Anette Mosegaard. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV I Konservative har vi længe arbejdet for, at der kom mere fokus på Midtbyerne i Brande og Ikast. At vi som kommune er bevidste om, hvor vigtigt det er, at vores midtbyer er attraktive og imødekommende. At vi som kommune hjælper midtbyerne med at udvikle sig.

Arbejdet er begyndt at give resultater. I budget 2021-2023 er der afsat midler til udvikling af Midtbyerne. Der er godkendt principper for udviklingen af Ikast Midtby og principperne for udvikling af Brande Midtby er på vej.

Vi er hilser alle tiltag velkommen og ser frem imod de næste skridt.

Ikast Bymidte

Der er mange kræfter – Strøget – Vores Ikast – Ikast Midtby, der arbejder for at løfte midtbyen og området ved Strøget. De er godt på vej med spændende planer. Byrådet har netop godkendt et beløb til at visualisere, hvordan man kan opgradere Strøget, så Strøget bliver et inspirerende og godt sted at være. Med udgangspunkt i det visions arbejde, der er lavet i 2019 - sammen med mange Ikast borgere, vil en gruppe kreative lokale mennesker komme med input til, hvordan vi kan løfte Strøgcentret. Et Strøgcenter der med sinemere end 25 år, rummer mange muligheder men også trænger til et løft. Vi har et fantastisk fundament, hvor vi kan skabe et godt værested for os alle og hvor vi med nytænkning kan skabe rammer om et rigt handelsliv. Om det skal være et Orangeri, Moderne Nordisk Stil eller noget andet, det vil gruppen komme med deres bud på. Det bliver spændende at se og vi glæder os til at stå sammen om at igangsætte et spændende løft af byen.

Brande Midt

Også i Brande er vi heldigvis på vej imod en nødvendig udvikling af byen. I Brande er kernen området ved Torvet, Åen og den nye skole. I Brande har der i 2020 været en proces omkring hvilke udviklingsprincipper vi skal arbejde for. Denne proces er ved at være færdig og bliver i løbet af de kommende måneder offentlig for alle. Der er mange spændende tanker i planen. Med Brandes nye skole har byen fået et positivt skub i den rigtige retning. Brande City er kommet med gode ideer til og arbejder aktivt for, hvordan Brande Midtby og det nye område ved skolen kan tænkes sammen. Dette arbejde skal vi aktivt støtter op omkring og arbejder for.

Fremtiden i Midtbyerne

I sommeren 2020 havde den Konservative gruppe et indlæg der hed: »Las os gå fra snak til handling«. Nu er vi på vej. Det er rigtigt godt og det er nødvendigt. Det bliver spændene at følge. Mange lokale går foran og det giver bedst muligt afsæt for byudvikling. Som byråd skal vi bakke og være klar til at hjælpe på vej – også økonomisk. I Konservative er vi også klar til at gå et skridt videre. At vi skal se på de udviklingsforslag, der er kommet fra borgere i Brande og Ikast og udvælge nogle tiltag vi vil arbejde for – sammen med byens borgere.