Bakkehusets formand hædret

Steen Hebsgaard blev hædret for sin mangeårige frivillige indsats for Ikasts lokale spille- og kultursted

Udgivet:21. marts 2023, 09.00

Læsetid:2 minutter

Steen Hebsgaard, Bakkehusets mangeårige formand, blev hædret ved Andelskassens aktionærmøde i Tinghallen tirsdag aften. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

2 måneder siden

IKAST I 28 år har han stået i spidsen for spille- og kulturstedet Bakkehuset i Ikast. Han arbejdede i tidernes morgen ihærdigt på at skabe rammerne for et kulturhus i byen og har siden 1995 siddet for bordenden som formand for huset på Strøget.

Tirsdag aften måtte han træde op på den helt store scene foran 450 deltagere i Andelskassens Aktionærmøde i Tinghallen i Viborg.

Steen Hebsgaard er nemlig modtager af årets Andelskassepris i pengeinstituttets midtjyske område. Ud over hædren omfatter prisen en kontant gave på 5000 kroner og en stor kurv med lækkerier.

Tager et par år mere

»Han har været med til at skabe rammerne for et helt fantastisk spillested med en positiv indstilling til at ville skabe resultater og ikke mindst motivere de mange frivillige,« lød en del af indstillilingen bag prisen, som Steen Hebsgaard modtog med ydmyghed.

- Nu har jeg ikke siddet i 28 år som formand og ventet på at få en pris. Som formand i Bakkehuset skal man også lave noget. Jeg arbejder på lige fod med de mange frivillige. Jeg og resten af bestyrelsen møder ind som nogle af de første og går som de sidste, og vi skal såmænd også kunne tørre barborde af, sagde Steen Hebsgaard på aktionørmødet og afslørede, at dagens pris faktisk har fået en hel anden følgevirkning.

- Jeg var sådan set begyndt at antyde, at en anden skulle tage over, men med sådan en pris, så tror jeg, at jeg bliver nødt til at tage et par år mere, sagde Steen Hebsgaard tydeligt glad og stolt over at være årets modtager.

Hvad han vil bruge den kontante del af prisen til, har han ikke endeligt taget stilling til.

- Jeg tror, jeg vil invitere min kone ud at spise ..., sagde han.

Mundlam overraskelse

Steen Hebsgaard havde taget hustruen, Karen, søn og svigerdatter Rasmus og Anne samt Bakkehusets daglige leder, Mette Petrea, med til aktionærmødet i Viborg. Han vidste nemlig godt, hvad der ventede.

For overraskelsen faldt allerede for et par uger siden, hvor Steen Hebsgaard troede, han bare skulle til det månedlige bestyrelsesmøde. Han mødte som sædvanlig op i god tid, så han lige kunne gå igennem dagsordenen med spillestedets daglige leder.

Med bagerbrød under armen stormede han ind i mødelokalet, hvor filialdirektør fra Andelskassen i Ikast Carsten Helligsø Nørbjerg og en af Bakkehusets frivillige hjælpere og indstiller Kurt Møller sad klar med flag og smil på læben.

»Surprise - du er modtager af årets andelskassepris!« afslørede de og gjorde formanden mundlam og ikke mindst overrasket og glad.

Allerede for et par uger siden blev årets modtager af Andelkassenprisen i det midtjyske område overrasket, da han troede han bare skulle til ordinært bestyrelsesmøde. Foto: Privat foto
Filialdirektør Carsten Helligsø Nørbjerg (th) og indstilleren Kurt Møller flankerer her årets modtager af Andelskasseprisen, Bakkehusets formand gennem 28 år Steen Hebsgaard. Foto: Laila Kempel