Europæisk galla: FCM nedlægger italiensk topklub

FC Midtjylland slog italienske Lazio hele 5-1 i en kamp, der vil skrive sig ind i klubhistorien med store bogstaver. Gustav Isaksen rullede sig helt ud som solist, men hele "orkestret" spillede denne aften på MCH Arena

Udgivet:15. september 2022, 20.44

Læsetid:2 minutter

Storspillende Gustav Isaksen jubler sammen med Evander Ferreira, Kristoffer Olsson og Erik Sviatchenko efter straffesparksmålet til 3-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

6 måneder siden

FODBOLD Der findes fodboldaftener, man aldrig glemmer.

Sådan én leverede FC Midtjylland torsdag aften. Hjemme på MCH Arena leverede Ulvene en festforestilling og vandt hele 5-1 over italienske Lazio i Europa League.

Lazio er gruppens topseedede hold og endda sjettefavorit til at vinde hele turneringen, hvis man skal tro oddsene hos Danske Spil. Italienerne sad også tungt på spillet i de første 20-25 minutter, men uden at skabe én eneste målchance over for det velorganiserede midtjyske mandskab.

Og så overtog værterne ellers showet. På tre magiske minutter eksploderede stadion i glæde med scoringer af Paulinho og Sory Kaba.

Den første blev iscenesat af Paulinho selv. Han fandt Isaksen på kanten af offside, og den veloplagte kantspiller skar ind gennem feltet og smækkede bolden på undersiden af overliggeren. FCM var over returen, og Anders Dreyer fandt Evander Ferreira i feltet, der småkiksede sin afslutning, så bolden endte hos Paulinho til 1-0.

Mindre end tre minutter senere satte FCM fuld fart i en kontra. Lazio-stopperen Mario Gila gled uheldigt, og så endte Anders Dreyers aflevering hos Sory Kaba, der lagde bolden i mål med indersiden.

Lazio virkede groggy i minutterne derefter, men sidste sæsons nummer fem i Italien åbnede anden halvleg med et stolpeskud, der viste, at intet var afgjort.

Men syv minutter inde i anden halvleg kom FCM på 3-0. Den forrygende Gustav Isaksen fremtvang et straffespark, som Evander omsatte til mål.

Bare fem minutter senere fik Lazio dog reduceret på langskud fra den indskiftede stjerne Sergej Milinkovic-Savic. Det var et godt spark, men også en grim svipser af FCM-keeper Jonas Lössl.

Det midtjyske kollektiv var dog ikke sådan at ryste på denne aften, og FCM stod godt imod, da Lazio forsøgte at trykke på.

Isaksen rullede sig ud

Og så var der jo lige Gustav Isaksen. 23 minutter før tid fremtvang han et nyt straffespark efter en forrygende solotur. Målmand Ivan Provedel nappede Evander Ferreiras spark, men Gustav Isaksen var selv over riposten til 4-1.

Fem minutter efter satte Erik Sviatchenko trumf på. Kaptajnen lurede ved bagstolpen efter en smart frisparkskombination og styrede bolden i nettet til 5-1

Sikke en aften på MCH Arena. Og i øvrigt FCM's første sejr over et italiensk hold nogensinde.

Sejren betyder, at alle fire hold i FCM's Europa League-pulje nu har tre point. Hollandske Feyenoord vandt nemlig hele 6-0 over østrigske Sturm Graz, som FCM i sidste uge tabte til.

Netop Feyenoord er FCM's modstander i de næste to kampe i Europa Leagues gruppe F. Men inden da vendes fokus mod superligaen.

Herunder kan du genopleve, hvordan kampen udspillede sig i Ritzaus liveblog: