Markedsstemningen tilbage i Ikasts sydby: Det er godt, at vi igen kan samles

Vejrguderne skabte den perfekte ramme for både børn og voksne, da sydbyen igen mødtes ved skolen

7. september 2021, 12.29

Fra venstre Frederik Andersen, Frederik Østergaard og Kristian Jensen havde en fantastisk dag med salg af både sko og legetøj. En del af overskuddet blev straks geninvesteret. Foto Tom Laursen

MARKED Der var solskin, stemning og fest i sydbyen i lørdags.

Efter en lang coronapause var det igen tilladt at mødes for at hygge sig. Sammen.

Og det havde både børn og voksne taget til sig. Atmosfæren og glæden ved igen at kunne være mange samlet på samme sted var ikke til at tage fejl af, så stemningen var helt i tops.

Der blev solgt og handlet ved de mange deltagende boder, og Hyldgårds-insitutionernes boder blev også flittigt besøgt.

Ved den varme me grill stod Henrik Madsen og Ronny Larsen og stegte pølser i hundredvis.

- Hvor mange jeg har lavet? Aj, det har jeg ikke en idé om. Men det er mange. Flere hundrede vil jeg tro, sagde Ronny Larsen, der med højt humør svingede grilltangen og vendte pølser på samlebånd.

- Det er jo fantastisk at være tilbage. Henrik og jeg har stået her i flere år og har i fællesskab solgt og grillet pølser i tusindvis. Vi har savnet at være sammen sådan i det hele taget. Det kan man godt mærke. Det er godt, at vi igen kan samles. Og til et arrangement som dette, er det rart at kunne støtte op om børnenes hverdag. Jeg gør det gerne, og har også sponsoreret et par gavekort, siger Ronny Larsen, der til hverdag driver en tatovørklinik.

Vil ikke gå i små sko

Overalt på pladsen foran Hyldgårdens institutioner og skole summede det af liv. Børnene havde fået tømt ud i lagrene og stod klar til at faldbyde deres aflagte legetøj, og blev der for få kunder i butikken, var det nemt at overlade boden til velvillige forældre og så selv suse rundt og bruge nogle af de penge, der var kommet i kassen.

Tre 10-årige drenge fra 4. C hyggede sig gevaldigt, og det var tydeligt, at Hyldgårdsmarkedet har været savnet. Kammeraterne med så kongelige fornavne som Frederik, Frederik og Kristian havde haft en god dag.

Frederik Andersen havde været i gemmerne og fundet både sko, der var blevet for små, legetøj og Lego, der for længst var solgt ud.

Sammen med kammeraterne Kristian Østergaard og Kristian Jensen kom der dollartegn i øjnene ved tanken om, hvad der var røget i pengekassen.

Der var nemlig både dans, tryllekunst, auktion og livemusik fra scenen, mens pladsen ud over salgs- og kræmmerboder bød på hesteridning og kig ind i den lokale brandbil - som i øvrigt senere for alvor kom i aktion ved en stor gårdbrand.

Henrik Madsen (t.v.) og Ronny Larsen har i flere år støttet op om deres børns hverdag og har gennem flere år grillet pølser i tusindvis til det årlige Hyldgårdsmarked
Det gode liv og glade dage var efter corona-nedlukning tilbage ved Hyldgårdsmarkedet. Foto: Tom Laursen
Højris Rideklubs søde ponyer. skridtede mange gange rundt om »Snurretoppen« Her er det Holger Skovsgaard Bjerre, der har sikreet sig en tur på hesteryg. Rigtig mange ville hilse på Lille Per, Sunshine, Jasmin og Stella. Foto: Privat