Officielt: FCM sælger lokal forsvarer til fransk klub

Rasmus Nicolaisen har skrevet en fireårig kontrakt med Toulouse fra den næstbedste franske række

17. august 2021, 13.15

Rasmus Nicolaisen siger farvel til klubben, han har været på kontrakt hos, siden han var 15 år. Forsvareren fra Aulum skal frem over spille for Toulouse i den næstbedste franske række. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD 11 år efter, at Rasmus Nicolaisen første gang løb på banen med ulvelogoet på trøjen som 13-årig, siger midterforsvareren fra Aulum farvel til hjemegnen.

FC Midtjylland har solgt Rasmus Nicolaisen til franske Toulouse. Det meddeler de danske vicemestre på sin hjemmeside.

Den hovedstødsstærke forsvarer får nummer 2 på trøjen i Toulouse, hvor han har skrevet en fireårig kontrakt.

- Det er mærkeligt ikke at skulle være i Midtjylland længere. Det er lang tid af mit liv, jeg har brugt her. Jeg havde håbet på mere her i klubben, men nu er det tid til en ny udfordring. Jeg har fået et godt indtryk af Toulouse, og jeg glæder mig til at komme i gang der, siger Rasmus Nicolaisen til FC Midtjyllands hjemmeside.

I akademiårene var han en markant skikkelse på U17- og U19-holdet, hvor han var med til at vinde tre mesterskaber og deltage i UEFA Youth League to gange. Men efter overgangen til seniorlivet har han kæmpet med skader og kun i kortere perioder været stamspiller.

Det blev til 57 førsteholdskampe for FC Midtjylland.

- Det har været op og ned i mine år i klubben med perioder, hvor jeg har været inde og perioder, hvor jeg har været ude. Der er dog ingen tvivl om, at jeg tager en masse gode minder med fra Midtjylland, hvor jeg har mødt en masse fantastiske mennesker, siger den 24-årige midterforsvarer, der i sidste sæson var udlejet til Portsmouth i den tredjebedste engelske række.

- Fantastisk ambassadør

Sportschef Svend Graversen var i sin tid selv U17-træner for Rasmus Nicolaisen og sender forsvareren af sted med en smule ærgrelse over, at gennembruddet ikke lykkedes i FCM, men også med håbet om og troen på, at Nicolaisen finder lykken i Sydfrankrig.

- Hele vejen igennem har han været en fantastisk ambassadør for FC Midtjylland. Der er ingen tvivl om, at vi rigtigt gerne ville have haft, at det var lykkes endnu bedre her, men når nu det ikke skulle være, er vi glade for, at vi har fået en god aftale i stand med Toulouse, siger Svend Graversen.

- Vi er sikre på, at han kommer til at tage nogle gode skridt i sin karriere i Toulouse. Det har han kvaliteterne og mindsettet til, og det ser vi frem til at følge. Der skal lyde en stor tak til Nicolaisen for tiden i FC Midtjylland. Det har på alle måder været en fornøjelse, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Tre nordiske holdkammerater

Toulouse spiller i den næstbedste franske række, Ligue 2. Klubben fra det sydlige Frankrig rykkede i sommeren 2020 ned efter 20 år i den bedste række. Sidste år blev Toulouse nummer tre i Ligue 2 og missede akkurat oprykning. Aktuelt er holdet på andenpladsen i den næstbedste franske række.

I Toulouse bliver han klubkammerat med flere andre skandinavere. Truppen tæller nemlig i forvejen danske Mikkel Desler, der har en fortid i OB, norske Ruben Gabrielsen og den svenske målmand Isak Pettersson.

Mediet tipsbladet.dk mener at vide, at FC Midtjylland har fået fire millioner kroner for Rasmus Nicolaisen.

Rasmus Nicolaisen

Født 16. marts 1997 i Aulum (24 år)

Gift med Karina. Sammen har parret sønnen Matteo og datteren Elinora

Position: Midterforsvarer

57 kampe og 6 mål for FCM

Debut for FCM: 7. marts 2017 mod Kjellerup i DBU Pokalen

Klubkarriere:

Aulum IF 2000-10

FCM Elitefodboldskole 2010-12

FC Midtjylland 2012-21

- Portsmouth, England (leje) 2020-21

Toulouse, Frankrig 2021-

Udvalgte meritter:

Dansk mester 2017-18 og 2019-20

Dansk pokalvinder 2018-19

Dansk U19-mester 2014-15 og 2015-16

Dansk U17-mester 2013-14

9 ungdomslandskampe