Aldi lukker inden februar

Den tyske supermarkedskæde har netop offentliggjort, hvornår den drejer nøglen i de 59 butikker, der ikke overtages af andre

Udgivet:02. januar 2023, 07.00

Læsetid:1 minut

Laila Kempel
Journalist

9 måneder siden

IKAST Nedlukningen af de mange Aldibutikker begynder allerede i januar. Det fremgår af en pressemeddelelse, som supermarkedskæden netop har offentliggjort.

Den tyske kæde fortalte tidligere i december, at den helt trækker sig fra det danske marked, hvor hovedparten af deres butikker overtages af deres norske konkurrent Rema 1000.

Byggeprojekt til salg

Men der er 59 butikker, der lukker helt. Blandt disse er kædens butik på Eli Christensensvej i Ikast, som ifølge pressemeddelelsen har sidste åbningsdag torsdag 26. januar.

Kædens butik i Brande, der åbnede i november 2021, er blandt dem, der er overtaget af Rema 1000.

I Ikast havde kæden ellers lige givet anledning til, at en ny lokalplan er sendt i høring i forbindelse med et ønske om at bygge en 1200 kvadratmeter stor butik i den modsatte ende af byen, end hvor de holder til i dag.

Både den eksisterende og den ønskede butik ligger lige ved siden af en Rema 1000-butik, hvorfor den norske kæde ikke har vist interesse for at købe hverken butikken eller et kommende byggeprojekt.

Ud over de 59 butikker, der skal lukkes, så forhandler Aldi med andre aktører omkring overtagelse af 15 butikker, ligesom de tidligere har oplyst, at det nye byggeprojektet i Ikast også er til salg.