Målene fossede ind: Ikast-kvinderne led nederlag før Final4

Ikast-defensiven fandt aldrig sit vanlige niveau, og de midtjyske kvinder tabte derfor til København Håndbold i et opgør uden den store betydning

Udgivet:09. maj 2023, 21.34

Læsetid:2 minutter

Julie Scaglione scorede otte mål, men Ikast tabte alligevel 34-35 til København Håndbold. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

HÅNDBOLD Pladsen i DM-semifinalerne blev sikret allerede i sidste uge, så betydningen af kampen var til at overse. Men Ikast Håndbold vil alligevel ærgre sig over tirsdagens nederlag til København Håndbold i den næstsidste runde af DM-slutspillets pulje 2.

Ikast-kvinderne fik dermed en sløj optakt til weekendens Final4-stævne i EHF European League.

Gæsterne fra hovedstaden vandt 35-34 efter midtjysk pauseføring på 18-15.

Der stod 33-33 med fem et halvt minut tilbage af kampen, men heller ikke der formåede Ikast-defensiven - herunder målvogterne - at bremse København Håndbold, der scorede to angreb i træk og kom på 35-33.

Playmaker Simone Petersen reducerede til 34-35 med to et halvt minut tilbage, og Ikast fik chancen for at udligne ad to omgange. Men Emma Lindqvist ramte stolpen, og i sidste angreb forsøgte dagens bedste Ikast-spiller, Julie Scaglione, sig forgæves med et gennembrud, da bolden strøg forbi.

Usædvanligt få redninger

Ikast-holdets store problem var kampen igennem defensiven. Forsvaret var langt fra vanligt niveau, og det samme kan siges om målvogterne. Jessica Ryde havde to redninger og Andrea Austmo slet ingen.

Trods det var Ikast faktisk i teten gennem hele første halvleg, men sjældent med mere end et eller to mål. Kort inde i anden halvleg fik København kontakt, og efter 42 minutter fik gæsterne deres første føring ved 24-23.

Den tidligere Ikast-stjerne og -anfører Stine Jørgensen førte an i løjerne for københavnerne. Hun scorede ni mål selv og havde en hånd med i et hav af holdkammeraternes scoringer.

Men også Ikast scorede flittigt, og opgøret forblev tæt hele vejen. I det sidste kvarter dog oftest med smalle føringer til København, når der ellers ikke stod uafgjort.

Topscorer for Ikast blev Julie Scaglione med otte mål.

Næste kamp venter som nævnt på lørdag, når Ikast Håndbold tager hul på Final4-stævnet i EHF European League med en semifinale mod tyske Thüringer HC. Dagen derpå er der finale eller bronzekamp.