Ikast-tømrer vinder DM-guld

Drengedrøm gik i opfyldelse, da 20-årige Mathias Jensen kæmpede sig helt til tops ved DM i Skills.

23. januar 2018, 07.50

Mathias Jensen med sit vinderværk sammen med mester fra LJ Montage i Ikast, Lasse Jensen. Foto: Privat

IKAST Det kræver mere end blot at have hænderne skruet rigtigt på, hvis man skal sikre sig titlen som Danmarks bedste tømrerlærling. Evnen til at beregne komplicerede vinkler, save træet over med en præcision, der måles i brøkdele af millimeter, og holde hovedet koldt under et stort tidspres foran mere end 40.000 forbipasserende tilskuere er mindst lige så vigtig.

Denne kombination besidder Mathias Jensen fra Kølkær, som til daglig er i tømrerlære hos Tømrerfirmaet LJ Montage ApS i Ikast.

Har det i sig

- Mathias er en af de få, der bare har det i sig. Han kan sit kram, og han interesserer sig virkelig for det, han laver, siger Mathias' mester, Lasse Jensen.

Vejen til weekendens DM i Skills blev for Mathias Jensens vedkommende banet ved først at vinde skolemesterskaberne og efterfølgende regionsmesterskaberne, men ambitionerne har været der meget længere. Helt nøjagtigt blev de grundlagt under et brobygningsforløb i 8. klasse.

- Jeg så en plakat med det, da jeg var i brobygning, og jeg tænkte, at det kunne være fedt, hvis jeg var med i det og vandt en dag, fortæller Mathias.

Sjovt at møde Lars Løkke

Faktisk deltog Mathias Jensen også ved DM i Skills i 2017, hvor det dog ikke blev til en topplacering. Alligevel må han have gjort et indtryk, for Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne genkende ham, da han i år overrakte sejrstrofæet til Mathias og spurgte, om han ikke også var med sidste år.

- Det var sjovt at møde Lars, og jeg fik et skulderklap af ham, da jeg fortalte, at jeg havde skiftet en sidsteplads sidste år ud med en førsteplads i år, griner Mathias.

Mathias Jensen har i år trænet intensivt op til DM i Skills og var meget fokuseret og koncentreret i de dage, mesterskabet løb af stablen. Deltagerne i tømrernes konkurrence skulle opføre et klokketårn i træ, og de blev bedømt ud fra en række parametre såsom præcision og finish. Er træet skåret præcist? Hvor nøjagtige er samlingerne i konstruktionen? Hver deltager får udleveret en afmålt mængde træ. Skæres der forkert, kan der udleveres et nyt stykke træ, men det koster point, så det er nødvendigt at være skarp hele vejen igennem, hvis man skal begå sig i toppen. Og der var tæt løb gennem næsten hele konkurrencen. Derfor var det en lettet og glad Mathias Jensen, der kunne lade sig hylde som vinder under afslutningsceremonien. 'Det føles ret godt. Der gik en kæmpe glæde gennem min krop, da mit navn blev råbt op. Jeg var færdig en time før de andre, og da min nærmeste konkurrent kiksede til allersidst, vidste jeg godt, hvor det bar henad'.

Mathias Jensen skifter lærlinge-titlen ud med et svendebrev i slutningen af marts i år og fortsætter som tømrersvend hos Tømrerfirmaet LJ Montage ApS i Ikast. - På et tidspunkt vil jeg gerne starte selv, men jeg vil gerne have nogle års erfaring først. Jeg synes, at det er sjovt at gå på arbejde, og jeg har gode kollegaer, der hvor jeg er nu. Så det er fedt, at jeg kan fortsætte der, når jeg er udlært, fortæller han.

Mathias Jensen sammen med sine to mentorer Anders Lynge Andersen og Nis Møller samt mester fra LJ Montage, Lasse Jensen. Foto: Privat
Fra overrækkelsen hvor Mathias fik hilst på statsministeren. Foto: Privat