Ny kunstudstilling på Ikast bibliotek

Inspirationen til »De dansende træer« er hentet i naturen - blandt andet omkring Bølling Sø

12. juni 2021, 08.07

De dansende træer og andre malerier af Jette Bækgaard kan ses på Ikast Bibliotek. Foto: Privat

KUNST De dansende træer er titlen på en ny udstilling på Ikast bibliotek med billedkunst Jette Bækgaard

Mange mennesker har igennem det sidste år oplevet nærhedens betydning i alle den former – og naturen har pludselig for mange indtaget en plads og skabt en kontakt, som ikke er oplevet så stærk før coronatidens pres på sindet.

Træer begynder pludselig at tale og måske at danse, blomster forløser følelser, man ikke vidste var så tætte og stærke, og vandringen i skov og have bliver pludselig både overraskende, spændende og måske befriende på en helt anden måde end før, fortæller kunstneren i en pressemeddelelse.

- Det at opleve naturen og nærheden i alle dens former har udviklet sig til en stærk og underliggende kraft i min kunst. I denne udstilling bibliotek viser jeg en række værker inspireret af mine oplevelser i naturen omkring blandt andet Bølling Sø, fortæller hun og fortsætter:

- På min vej gennem skovene kan jeg pludselig opleve at være i fængsel med mørke bare stammer omkring mig som et gitter, for eksempel i værket ”Maquis” for derefter at blive slynget ind imellem troldene i værket ”Troldeskoven” og så ende blandt de livlige træer i værket ”Dansende træer” og opleve glæden derfra som en forløsning sammen med fordybelsen i blomsternes form og farvepragt.

Jette Bækgaard kalder sin teknik for ”flademalerier, idet motivet opstår ved at farverne er pålagt i små og store flader. Farverne, farvesammensætningen og farveperspektivet skaber dybde og nærhed.

Udstilling kan ses frem til den 9. juli