Bestseller nominerer tre olympiske håb

Modekoncernen Bestseller har udpeget de tre nominerede til prisen som Årets olympiske håb.

Udgivet:18. november 2020, 18.00

Læsetid:1 minut

Mens DRs sportsgalla »Sport 2020« denne gang ikke bliver et storslået show for flere tusind mennesker i Jyske Bank Boxen i Herning, så har modekoncernen Bestseller atter nomineret tre kandidater til prisen Årets olympiske håb. Foto: Tony Brøchner

Af Mikael Lund
ml@brandebladet.dk

2 år siden

BRANDE I forbindelse med DRs sportsgalla »Sport 2020«, der bliver afviklet i begyndelsen af det nye år, uddeles som sædvanligt prisen Årets olympiske håb.

Bag prisen står modekoncernen Bestseller, som også har nomineret den 20-årige svømmer Alexander Aslak Nørgaard, riffelskytten Stephanie Grundsøe og para-dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen.

Alle tre har en reel chance for at repræsentere Danmark ved enten OL eller De Paralympiske Lege i Tokyo næste år. Alexander Aslak Nørgaard har allerede klaret OL-kvalifikationskravet i 1500 meter fri, Tobias Thorning Jørgensen er regerende europamester, og Stephanie Grundsøe er dobbelt VM-sølvmedaljevinder.

Med prisen følger 100.000 kroner, som skal være med til at bane vejen for vinderens olympiske drømme.

Pris uddeles for 12. gang

De nominerede er alle blevet indstillet af deres respektive nationale idrætsforbund, hvorefter et udvalg bestående af Bestseller-ansatte har udvalgt de tre officielt nominerede kandidater

Det bliver 12. gang, prisen til Årets olympiske håb uddeles. I 2006 blev den senere OL-sølvvinder i 400 meter hæk, Sara Slott Pedersen, den første modtager af prisen, som siden er gået til fire andre senere OL-medaljevindere: Lotte Friis, Viktor Axelsen, Rikke Møller Pedersen og para-atleten Daniel Wagner Jørgensen.

Den seneste modtager af prisen som Årets olympiske håb er den unge svømmer Tobias Bjerg, der forventes at få sin olympiske debut næste år i Tokyo ved de udsatte Olympiske Lege, og året før gik prisen til den talentfulde tennisspiller Clara Tauson.