Ikast-Brande Ungdomsråd vil lave forsvarlige aktiviteter: Bilbanko hos McDonald’s blev en stor succes

Ikast-Brande Ungdomsråd (IBUR) savner at lave aktiviteter og gik derfor i tænkeboks. Ud af boksen kom idéen om bilbanko, som blev til i samarbejde med McDonald’s

25. februar 2021, 13.11

Mathilde Mølgaard (t.v.), Olivia Sommer (i.m.) og Eline Sommer havde en hyggelig eftermiddag i fredags til bilbanko. Foto: Henrik ole Jensen

IKAST En dyttende begejstring breder sig over bil-landskabet. En snert af forårsfornemmelser. En snert af et fællesskab, som ikke foregår gennem en skærm - og måske et lille skridt tættere på det liv, vi vist alle savner så meget. Det er fredag eftermiddag og vinterferien er ved at være forbi. Det må forårsvejret have fået nys om, som med temperaturer på 11 grader, leder tankerne et par måneder frem.

Eline Sommer fra Ikast ruller vinduet ned i sin bil og smiler over hele hovedet.

- Jeg har bare savnet at komme ud. Vi trænger jo alle til at mødes og til at lave noget. Et eller andet. Det er et rigtig godt initiativ, understreger hun.

Parkeringspladsen hos McDonald’s er fyldt med biler til årets første bilbanko. Bag arrangementet står Brande Ungdomsråd (IBUR) i samarbejde med McDonald’s.

Nu skal der ske noget

I en tid, hvor ingen kan mødes til noget som helst, er Ikast-Brande Ungdomsråd gået i tænkeboks. For noget må ske.

Sådan lyder det fra Andreas Würtz Knudsen. Han er SSP- og ungekoordinator i Ikast-Brande Kommune og fortæller, at ungdomsrådet har haft forskellige initiativer oppe at vende for at finde på en måde at genskabe en del af fællesskabet på - ikke blot for de unge i kommunen, men for alle, der trænger til at komme lidt ud.

- Nu skal der ske noget. Det er vigtigt, at vi får arrangeret nogle ting på en forsvarlig måde. Det trænger vi alle til, og vi er meget, meget overvældede over den her opbakning - både fra deltagerne og i høj grad også fra byen og erhvervslivet, som har støttet med blandt andet præmier, lyder det fra Andreas Würtz Knudsen.

Et bankodyt

Eftermiddagens første tal bliver råbt op af konferencier Rasmus Pagter: »Fire. Nummer fire. 40. Nummer 40«.

Et par minutter efter har første bil allerede en række fyldt.

- Er der sidegevinster?, lyder det fra nabobilen, hvorefter de omkringliggende biler besvarer idéen med en lille dyttekoncert.

- Selvfølgelig er der det, understreger Rasmus Pagter.

Midt på pladsen har Eline Sommer fundet spillepladen frem. Ved sin side har hun veninden Mathilde Mølgaard, og bag i bilen sidder lillesøster Olivia Sommer, som har fået bagsædet og den ekstra benplads af en særlig årsag:

- Jamen jeg har brækket mit ben. Det betyder, at jeg ikke kan så meget, siger Olivia Sommer.

- Det står ret stille i tiden, så da jeg hørte om det her, skulle jeg ikke tænke mange gange. Jeg trænger også til at være social og til at se nogle mennesker - ikke bare bag en skærm. Og så er bilbanko jo genialt, når man ikke rigtigt kan gå, griner Olivia Sommer.

Nu vil arrangørerne se på muligheden for at gentage bilbanko og vil brede konceptet ud til nabobyerne.