Ambitiøse HIH opruster med ny sportsdirektør

35-årige Daniel Grønhøj er ny mand i stolen hos Herning-Ikast Håndbold, mens nuværende leder af administration og salg Simon Mølhede Hørdum har valgt at sige op

3. marts 2020, 18.19

35-årige Daniel Grønhøj er ny sports- og salgsdirektør hos Herning-Ikast Håndbold. Foto: Herning-Ikast Håndbold

HÅNDBOLD - Herning-Ikast Håndbold har ansat 35-årige Daniel Grønhøj som ny sports- og salgsdirektør

Vi har nu stået på egne ben uden for FC Midtjylland i mere end to år, og vores klub er i en god udvikling på flere fronter. Skal dette fortsætte, er det en nødvendighed med mere tyngde i den daglige organisation. Det er i det lys udnævnelsen af Daniel Grønhøj skal ses, forklarer Lars Gantzel Pedersen, bestyrelsesformand for Herning-Ikast Håndbold, i en pressemeddelelse.

Med ansættelsen ønsker HIH’s bestyrelse at fastholde klubbens position i toppen af ungdoms- og seniorhåndbolden, både nationalt og internationalt.

- Med den stigende konkurrence på spillermarkedet og den høje kvalitet i dansk kvindehåndbold har bestyrelsen besluttet, at foretage en række organisations-og forretningsudviklinger, der skal sikre det helt nødvendige indtægtsgrundlag og den sportslige ekspertise«, står der videre i skrivelsen.

Formand: En appelsin i turbanen

Den tidligere direktør i Herning-Ikast Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen, har siden sin fratrædelse sidste forår været sportschef i klubben, men hans civile job i Aarhus-virksomheden MarkOn levner ikke længere plads til at varetage det sportslige ansvar.

- Derfor var det en appelsin, der faldt ned i vores turban, da vi erfarede, at Daniel Grønhøj var en mulighed, fortæller Lars Gantzel Pedersen.

- Han (Grønhøj, red.) har solid erfaring og dokumenterede resultater med både sport og salg, og det var lige den profil, vi stod og manglede, siger formanden.

Daniel Grønhøj stammer fra Tommerup på Fyn. Han er handelsuddannet, og har spillet divisionshåndbold i Odder og Skovbakken. Som 25-årig slog Grønhøj sig ind på træner- og managerrollen i Hadsten Håndbold, hvor han var sportslig og kommerciel ansvarlig for dameholdet, som han overtog i 2. division og afleverede i toppen af den næstbedste række.

Daniel Grønhøjs civile karriere har omfattet ansættelser hos blandt andre webauktionshuset eBay og bettingvirksomheden Bet25, hvor han var sponsor og salgschef. Herefter fulgte to år som key account manager i fodboldklubben Silkeborg IF og senest halvandet år som sponsor- og salesmanager hos AGF i Superligaen.

- Men det er jo i bund og grund håndbolden, jeg er rundet af og brænder mest for. Da jeg i Herning-Ikast Håndbold pludselig så muligheden for at komme til at arbejde med både salg og sport på øverste hylde, var der ikke nogen tvivl om, at jeg skulle takke ja, siger Daniel Grønhøj, der er gift og far til tre børn og bosiddende i Silkeborg.

Opsigelse modtaget med beklagelse

Samtidig med ansættelsen af den nye direktør har ligaklubbens nuværende administrations- og salgsleder Simon Mølhede Hørdum har valgt at sige op. Han blev tilbudt jobbet som ny direktør men takkede nej.

- Jeg er ikke enig i klubbens fremtidige setup og den retning, bestyrelsen ønsker at udstikke. Derfor takkede jeg nej til jobbet som direktør. Man skal være tro mod sig selv, og jeg kunne ikke se mig selv i min nye rolle i det nye setup som foreslået af bestyrelsen. Desværre, for jeg har været rigtig glad for min tid i klubben, og jeg bliver her for at gøre arbejdet færdigt, siger Simon Mølhede Hørdum.

I HIH har formand Lars Gantzel Pedersen modtaget opsigelsen med beklagelse.

- Simon har siden sidste forår vist, at han i den grad brænder for klubben og er i besiddelse af den dna, vi i bestyrelse, ejerkreds, sponsorer og medarbejdere forbinder med HIH. Klubben har meget at sige Simon tak for. Heldigvis forløber det hele i fordragelighed, og mens han søger nye udfordringer, har Simon tilbudt at sikre, at den nye organisation kommer godt i gang, siger Lars Gantzel Pedersen.