Ny direktør glæder sig til at støtte op om iværksætterånden

Kenneth Nonbo Kristiansen bliver ny mand i spidsen for Handelsbanken i Ikast

14. oktober 2018, 06.18

Kenneth Kristiansen glæder sig til at blive en del af den midtjyske iværksætterånd og tiltræder i løbet af oktober jobbet som direktør i Handelsbanken i Ikast Foto: Privat

Direktør I løbet af oktober rykker en ny direktør ind på den tomme stol i Handelsbanken i Ikast. Stolen står tom efter Arnth Stougaard, der som bekendt er rykket videre som direktør i filialen i Herning.

På samme måde rykker 39-årige Kenneth Nonbo Kristiansen også mod vest.

Han kommer fra en stilling som stedfortrædende direktør i filialen i Silkeborg.

Selvom han således skal krydse den magiske bakke, der skiller øst fra vest, så er det ikke fremmed land for den nye direktør.

Han er nemlig vokset op i Tjørring og har således masser af iværksættergener med i bagagen fra sin opvækst.

Og det er noget af det han glæder sig til at komme tilbage til: Iværksætterånden og lysten til at løfte i flok.

Driftig by

- Ikast er en driftig by med en fed kultur. Man aldrig kigger nedad. Man kigger fremad og opad og accepterer ikke middelmådighed, hvis noget kan gøres anderledes eller bedre. Der er et selvbillede af at kigge opad, som jeg er meget fascineret af. Hvorfor skal man lade sig spise af med, at proppen sidder fast, når man i fælles flok kan løfte den op, så tingene kan flyde, siger Kenneth Kristiansen.

Han indrømmer, at han nok ikke er den mest stereotype bankmand.

- Jeg vil hellere være i øjenhøjde med mine kunder, og efterhånden er atmosfæren i bankverdenen mere afslappet, så det med at gå med slips er ikke noget vi gør hver dag. Heldigvis, siger den nye Ikast-direktør.

Elev i Hammerum

Han har taget hele vejen op igennem bankverdenen fra han startede som elev i Hammerum i det, der dengang hed Midtbanks - og siden blev til Handelsbanken.

Han har prøvet forskellige ting på sin vej, men aldrig været i tvivl om, at det var ledelsesvejen, han brændte for.

En overgang underviste han på branchens eget uddannelsescenter i Skanderborg og prøvede kræfter som investeringsrådgiver inden han vendte tilbage til Handelsbanken, hvor han siden 2011 har været stedfortrædende direktør i Silkeborg.

- Jeg havde ikke lige set Ikast ville blive ledig nu. Men jeg har midtjysk blod i årene og har været bevidst om, hvad jeg ville. Så det var nok tiden. Jeg har forsøgt målbevidst at arbejde for at være klar til den opgave, jeg nu skal i gang med, siger Kennet Kristiansen.

Den lokale pulsåre

Han glæder sig til at kunne være med til at løfte og være med til at få ting til at lykkes.

- Men nu skal jeg lige have chancen for at lære en masse nye mennesker bedre at kende. Det gælder både medarbejderne i Ikast - men også vores kunder, så jeg er meget ydmyg overfor de opgaver, der venter lige om hjørnet. Men jeg ved, at vi har et godt fundament i forhold til erhvervslivet i området og er en vigtig pulsåre. Det håber jeg at kunne udvikle på, siger den nye direktør i Handelsbanken.

Fodboldtræner

Kenneth Kristiansen er gift og bor i Silkeborg. Han har to børn, en datter på ni og en søn på 8, som han træner hver uge i fodboldklubben.

- Jeg har desværre ikke tid til selv at spille, og må også konstatere, at det i alt fald ikke er træneren på U8 holdet der er noget i vejen med, når de møder Ikasts mange hold. Det må være spillermaterialet... for vi får godt nok mange stryg, uanset om det er A, B eller C-holdet vi møder, siger han.

Udover arbejdet i Ikast skal han også varetage Handelsbankens filial i Karup.

- Nu stikker jeg lige fingrene i jorden og have det fulde billede af opgaverne, men jeg vil tro, at jeg en dag om ugen vil være at finde i Karup, siger han.