HIH-kvinder jagter pokalsejr på Fyn

Herning-Ikast Håndbold åbner på fredag sæsonen med en pokalkamp på Fyn. Det er ottendedelsfinalen i Santander Cup på udebane mod DHG Odense

27. august 2021, 12.49

Sonja Frey er en af tre nye spillere i Herning-Ikast Håndbold, der fredag indleder sæsonen med et pokalopgør mod DHG Odense. HIH har - under forskellige klubnavne - vundet landspokalturneringen otte gange. Foto: Jørn Deleuran

HÅNDBOLD Opstarten er forbi, og alvoren melder sig igen for Herning-Ikast Håndbold.

De midtjyske håndboldkvinder åbner fredag aften sæsonen med en udekamp mod DHG Odense i ottendedelsfinalen af landspokalturneringen, Santander Cup.

DHG Odense blev i sidste sæson nummer fire i 1. division, mens HIH som bekendt vandt DM-bronzemedaljer i Bambusa Kvindeligaen, så favoritværdigheden er der ingen diskussion om.

Men HIH-kvinderne har ikke den letteste opstart bag sig. Fire nøglespillere var til OL i Tokyo, og de spillede endda bronzekamp mod hinanden så sent som 8. august, sidstedagen af OL.

Dertil kommer, at den erfarne topmålvogter Sabine Englert har misset det meste af opstarten med knæproblemer og formentlig ikke spiller mod DHG fredag aften.

Tilfreds træner efter tests

Men trods de udfordringer har holdet samlet set gjort det fint i træningskampene med sejre over Ringkøbing (32-16), svenske Sävehof (31-27), Nykøbing Falster (33-30) og de danske mestre fra Odense Håndbold (28-25). Det er dog også blevet til nederlag mod Horsens (26-29) og i generalprøven mod Viborg HK (31-32) i lørdags.

Cheftræner Kasper Christensen fastslog efter generalprøven, at han var tilfreds med udbyttet og tilfreds med, hvor holdet står.

- Det var en håndboldkamp på et meget højt niveau, og på mange områder er jeg tilfreds med vores præstation, selv om vi hang efter Viborg i det meste af kampen.

- Jeg glæder mig først og fremmest over vores evne til at skabe målchancer overfor et fysisk stærkt Viborg-forsvar, sagde Kasper Christensen efter træningskampen mod Viborg.

Tre nye profiler får debut

HIH har fået tre nye spillere siden sidste sæson. Det er de tre bagspillere Sonja Frey, Tyra Axnér og Emma Lindqvist. De ventes alle tre at få debut fredag aften i pokalkampen.

Det har tilføjet ekstra bredde til bagkæden, der dog også har sagt farvel til Michala Møller og Helene Fauske.

Pokalopgøret mod DHG Odense spilles fredag aften klokken 19.00 i Dalum-Hallerne.