Stor opbakning: Lokale samler ind til Børns Vilkår

Søndag 21. marts afholder børne-organisationen Børns Vilkår landsindsamling, og i år er interessen for indsamlingen meget stor

19. marts 2021, 17.25

Der er nok at se til for de omkring 500 frivillige rådgivere hos Børnetelefonen. Nu skal ny teknologi hjælpe med til at sikre, at de mest akutte henvendelser bliver behandlet hurtigere, og at rådgiverne bliver opmærksomme på tegn på vold og overgreb. Børns Vilkår / handout/Free

IKAST Indsamlingen til Børns Vilkår finder i år sted 21. marts, og igen i år vil mange mennesker gerne hjælpe med at samle ind.

Børns Vilkår har eksisteret siden 1987 og samler ind for at støtte arbejdet for udsatte børn i Danmark. Det arbejde omfatter blandt andet Børnetelefonene, som hjælper børn og unge som ringer ind for at få hjælp og rådgivning. Sidste år havde BørneTelefonen 52.700 tusinde samtaler med børn og unge.

Da samfundet lukkede ned under corona, kom mange børn og unge i klemme og hos Børns Vilkår oplevede man, at BørneTelefonen blev en livline for rigtig mange.

Børns Vilkår oplever i den forbindelse, at rigtig mange danskere ønsker at støtte og gå på gaden til årets indsamling. Blandt andet borgere fra Ikast-Brande Kommune.

Bianca Løhde på 34 år fra Bording skal samle ind sammen med sin datter på 7 år. Bianca Løhde ser indsamlingen som en oplagt mulighed for at tale med datteren om, at ikke alle børn i Danmark har det lige nemt. Bianca Løhde er desuden lærerstuderende, og børns trivsel lægger hende derfor meget på sinde.

Også 47-årige Sanne Holdgaard fra Bording vil gerne støtte op om en sag, der har børn i centrum. Sanne har selv børn og derfor giver det god mening for hende at samle ind til Børnetelefonen.