Det burde være en klinik på Dalgasskolen

S-medlem stemmer imod tandklinik-flytning til Nørre Snede

Udgivet:28. september 2018, 07.42

Læsetid:2 minutter

Anna Ravn Bach (S)

Af Anne Ravn Bach Byrådsmedlem (S), Brande

4 år siden

LÆSERBREV Med henvisning til pressemeddelelse fra Ikast-Brande Kommune af 27. september 2019 med titlen "Tandplejen i Brande flytter midlertidigt til Nørre Snede" ønsker jeg at knytte en kommentar eller to hertil.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at de midlertidige løsninger, som har været undersøgt, var for dyre, og at byrådet derfor har besluttet af leje en fuldt udstyret tandklinik i Nørre Snede mens skolebyggeriet står på. Borgmester Ib Lauridsen citeres for at sige, at vi er nødt til at tage højde for den økonomiske situation kommunen er i.

Som kommentar hertil vil jeg tilføje, at det ikke var et enstemmigt byråd der vedtog denne beslutning, men et flertal af byrådet. Selv stemte jeg imod en udflytning af tandplejen til Nørre Snede.

De andre midlertidige løsninger blev, set med mine briller for dyre. Derfor stemte jeg for, at man allerede nu opførte en permanent klinik ved Dalgasskolen - finansieret af budgettet til skolebyggeri. Med denne løsning kunne vi, på relativ kort tid have en permanent løsning, som blandt andet betød at børnene og deres forældre ikke skulle på langfart for at komme til tandeftersyn, og det ville absolut være den bedste løsning med de økonomiske briller på. Nu står man til både at skulle finansiere en midlertidig løsning mens skolen bygges, og derefter finansiere en permanent løsning i skolebyggeriet.

En anden væsentlig faktor som ikke så nemt kan gøres op i penge er, at vi aktuelt i kommunen har flotte tal, når det kommer til tandsundhed. Aktuelt kigger vi på en virkelighed, hvor et hurtigt kig på Krak fortæller mig, at der er ca. 17 kilometer fra Brande til Nørre Snede. Det er ikke kun en urimelig situation at sætte forældre i, som skal tage fri for at køre deres børn til og fra Nørre Snede, men det er også en urimelig situation at sætte vores børn i, som i værste fald betyder et fald i tandsundheden. Måske har forældrene ikke mulighed for at køre deres børn, ligesom vores børn og unge skal være unødvendig lang tid væk fra undervisningen. Det ville vi undgå, hvis vi med det samme etablerede en permanent undersøgelses- og behandlingsklinik i Brande.

Læs også
Tandplejen i Brande flytter midlertidigt til Nørre Snede Tandplejen i Brande flytter midlertidigt til Nørre Snede
Læs også:
Tandplejen i Brande flytter midlertidigt til Nørre Snede