Lokal planteavler er årets unge landmand

Simon Bækgaard Christensen, som er fjerde generation på Ny Hedegaard nord for Ikast, er kåret som »Årets Unge Landmand«

Udgivet:21. november 2021, 06.49

Læsetid:1 minut

Simon Bækgaard Christensen driver en planteproduktion på 400 hektar nord for Ikast, hvor han for to år siden blev selvstændig landmand. Nu er han kåret som årets unge landmand.Foto: Jørn Deleuran

Mathilde Bach Callesen
Journalist| mac@herningfolkeblad.dk

PRISMODTAGER Der er glæde og stolthed i blikket hos Simon Bækgaard Christensen, da han lader blikket glide ud på gårdspladsen på Ny Hedegaard, som ligger ved Faurholt. Han er fjerde generation på gården, som han overtog i efteråret 2019.

I disse dage er der lidt ekstra at være stolt af, for den 35-årige planteavler blev sidste onsdag kåret til Årets Unge Landmand - en pris, som uddeles i et samarbejde mellem Landbrugsmedierne, Landbrug & Fødevarer, LandboUngdom og Gjensidige.

Prisen, som den lokale planteavler snuppede foran de tre øvrige finalister, blev overrakt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

- Det var jo lidt specielt, at hele salen klappede af en. Det blev jeg egentlig lidt rørt over, siger Simon Bækgaard Christensen.

Inspiration for andre

Drømmen om at blive selvstændig landmand har spiret, siden Simon Bækgaard Christensen var barn. Her hjalp han han til på gården nord for Ikast, som hans oldefar i sin tid købte.

For to år siden blev drømmen så en realitet, da Simon Bækgaard Christensen blev selvstændig landmand på gården.

Vejen dertil har været udfordrende, men det hele værd, hvis man spørger landmanden, som håber, at hans historie kan være inspiration fra andre.

- Jeg håber, at det kan gøre, at andre unge får lyst til at prøve. Det kan være svræt at komme igennem som selvstændig. Men man skal turde tage en chance for at lykkes, siger en stolt, men ydmyg Simon Bækgaard Christensen.