Træd ind i en parallelverden på Møllegade: Lokale spilnørder åbner butik og mødested i Ikast

I morgen åbner mødestedet Next Level Games i Møllegade. Tre indehavere står bag virksomheden, som også sælger kortspil, brætspil samt figurspil

Udgivet:30. juni 2021, 07.00

Læsetid:3 minutter

Next Level Games tre indehavere. Fra venstre Sebastian Grøndal, Rasmus Færge og Tobias Gullbrandt. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

2 år siden

ÅBNING Du er en mægtig troldmand. Du er i stand til at trække magisk kraft fra landet omkring dig og kaste med vidtrækkende formularer.

Indgangen til spilbutikken og eventstedet Next Level Games i Møllegade minder om en portal, som leder ind i en parallelverden med drager, magi, fabeldyr og trolddom.

Next Level Games åbner i morgen i Ikast og har tre grene: Dels er her en webshop med salg af kortspil, brætspil og figurspil, dels er det et eventsted, hvor man kan komme og træne mod hinanden i forskellige fysiske spil som eksempelvis Magic The Gathering eller det mere kendte Pokémon, og dels er lokalerne indrettet som fysisk butik.

39-årige Rasmus Færge er en af de tre medejere. Han viser indenfor til Ikast’ nye verden og tilføjer, at selv om de fysiske rammer er en nyhed, har Next Level Games flere år på bagen.

- Vi grundlagde Next Level Games i 2018, og et af vores fokusområder ligger i navnet. Vi vil tage spillerne til det næste niveau ved at træne dem i forskellige spil, så vedkommende kan tage til turneringer og vinde præmier - lidt som man ser det i e-sportsverdenen, fortæller Rasmus Færge.

Webshop og events

De to øvrige medejere hedder Tobias Gullbrandt og Sebastian Grøndal. Førstnævnte er 23 år og studerer psykologi i Odense, mens Sebastian Grøndal er 19 år og bor i Ikast.

Begge mødte for år tilbage Rasmus Færge i spilverdenen og har siden holdt kontakten.

- Jeg havde en virksomhed, der hed Færges Kælder i Herning, hvor de første forbindelser til drengene blev skabt. Vi kunne hurtigt se, at vi skulle lave noget sammen i den her branche, som vi kalder »nørdspilsbranchen«, siger Rasmus Færge.

Hvor coronapandemien har været hård ved mange af landets virksomheder, har nedlukningen ikke været en udpræget nedtur for Next Level Games. Virksomhedens webshop er blevet yderst populær, og spillere fra hele landet bestiller udstyr og spillegrej hjem.

- Det har været med til at gøre det muligt, at vi nu kan flytte i de her fede lokaler i Ikast, siger Sebastian Grøndal.

Han tilføjer, at eventdelen imidlertid har lidt et knæk som følge af forsamlingsforbud og restriktioner.

- I februar 2020 samlede vi 105 til en spilaften i Sportscenter Herning, og nu håber vi, at vi kan arrangere flere events i den kommende tid, hvor folk kan komme her og blive bedre til netop deres spil, siger Sebastian Grøndal, som har hovedansvaret for eventdelen.

Ikke en brætspilscafé

Selv om man naturligvis gerne må hygge sig i lokalerne hos Next Level Games, er det ikke hovedtanken at skabe en brætspilscafé, som man kender fra Aarhus og København.

- Det er ikke spil som Ludo og Matador det her. Det er svære, strategiske spil, som man skal bruge lang tid på at sætte sig ind i. På en brætspilscafé kommer du med din egen gruppe og spiller. Her er tanken, at man kommer for at møde fremmede og spille mod dem for at blive bedre, siger Tobias Gullbrandt.

- Vi plejer at sige, at der findes e-sport, og der findes papsport, fordi kortene er af pap. Vi vil skabe de bedste spillere og gøre papsport til det, e-sport er nu, tilføjer Rasmus Færge.

Webshoppen fylder meget hos Next Level Games, men med de nye lokaler ønsker holdet bag at gøre stedet til et træningssted for folk, som ønsker at blive endnu bedre til eksempelvis spillet Magic the Gathering, som er et strategisk spil med masser af statestik. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen