Dobbelt op på bilvask hos F24 i Ikast

F24-service-stationen i Ikast har fået en omfattende opgradering, så flere kan få vasket bilen på en mere bæredygtig måde

Udgivet:11. april 2021, 06.34

Læsetid:2 minutter

Bilvasken hos F24 i Ikast er blandt kædens mest populære i Danmark. Derfor var anlægget blandt den håndfuld, der stod forrest i køen til at blive opgraderet og få mere end fordoblet kapaciteten. Renoveringen er nu færdig og klar til brug. Her ses den dobbelte vaskehal fra Eli Christensens Vej, og i baggrunden ses Vestergade. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST F24 ved Vestergade i Ikast er et af kædens mest populære steder at køre hen, når bilen har brug for en vask.

Derfor er vaskeanlægget blandt fem udvalgte steder i Danmark, som ejeren Q8 har renoveret for at gøre det både nemmere og mere bæredygtigt at vaske danskernes biler.

Det oplyser Q8 i en pressemeddelelse.

Gennem tre måneder har der været lukket og slukket i servicestationens vaskehal på grund af en omfattende renovering, som nu er færdig.

Renoveringen betyder, at servicestationens brugere nu ikke må nøjes med én, men kan benytte sig af to opgraderede vaskehaller.

- Nogle af vores kunder i og omkring Ikast har savnet at kunne køre ind og vaske bilen hos os, siden vi begyndte at renovere i november. Derfor har vi set frem til at åbne for anlægget og vise den store forvandling. For kunderne betyder det både bedre vask og mindre ventetid, siger Marie Sheye Lund, der er Communication Manager hos Q8 og F24.

Fra seks til 20 biler i timen

Med en mere end fordoblet vaskekapacitet kan servicestationen nu vaske 20 biler i timen - sammenlignet med mellem seks og otte biler før renoveringen.

Samtidig er der sket et markant fald i vandforbruget.

Tidligere gik der 130 liter vand på en vask. Det tal er nu reduceret til 40 liter. Det skyldes, at stationen har fået installeret et renseanlæg, der med biorens kan rense vandet på en miljøvenlig måde, så det kan genbruges. På den måde kan man reducere vandforbruget pr. vask med næsten 70 procent. Samtidig bruger stationen Svanemærket vaskemiddel.

For at sikre kortere køer ved de nyrenoverede vaskeanlæg er betalingsautomaten nu i vindueshøjde, og fremover er det også muligt at blive siddende i bilen under vasken. Det kan lade sig gøre sikkerhedsmæssigt, fordi hallerne er videoovervåget. Skulle der opstå noget uventet under vasken, kan man holde hornet nede i tre sekunder, og så stopper anlægget automatisk.