Sømanden, Helmig & Heavy Agger

Den kendte og netop nu tv-aktuelle journalist, Anders Agger, gæster RemisenBrande onsdag 8. januar

7. december 2019, 06.52

Anders Agger holder foredrag i Brande 8. januar. Foto: PR-foto

Brande Her kan man glæde sig til at høre Anders Agger udfolde sig i foredraget »Sømanden, Helmig & Heavy Agger«.

Som titlen antyder, vil Anders Agger denne aften fortælle om nogle af de mange tv-dokumentarer, som den kendte journalist har produceret igennem en længere årrække.

Anders Agger har mange tilnavne: journalist, tv-journalist, radiovært, nyhedsreporter og dokumentarist. Han har siden 1989 været tilknyttet DR og har i løbet af de 30 år fortalt mange gribende historier om danskernes liv. Om en krølhåret popsanger fra Aarhus, der går på Hærvejen for at finde sig selv, om en gruppe unge, rebelske heavy metal-drenge mod nordvest, der er blevet ældre, om retsmedicinerens sterile lokale, om Frimurerlogens lukkede fællesskab, om den mordsigtede Peter Lundin skulle sættes fri eller ej og om en sømand fra sengen på et hospice. For blot at nævne nogle stykker.

Anders Agger udtaler selv: »Jeg har altid tilpasset mig tiden og været mest interesseret i at lave historier om folk, som står i en eller anden form for krydsfelt, hvor de skal tage nogle beslutninger, der har en konsekvens.«

Han foretrækker at fortælle om fællesskaber og forskelle. Og allerhelst om levet liv. Også tvivlen og de mange etiske overvejelser, når man går helt tæt på, vil Anders Agger fortælle om.

»Sømanden, Helmig & Heavy Agger« er et foredrag, hvor publikum må stille spørgsmål, når de opstår. Anders Agger vil fortælle, hvordan han helt lavpraktisk gør, når han producerer til TV. Han vil føre tilhørerne ind i kulissen til de seneste seer-succeser som "Indefra" og sommerprogrammerne med Anne Hjernøe. På den måde giver han et spændende indblik i, hvordan medieverdenen ser ud, når den bliver taget ned, hvor han mener, den bør være. Nemlig helt nede på jorden.

Man kan ikke undgå at blive berørt af Anders Aggers foredrag på den ene eller den anden måde, når han med stor indlevelse, humor og selvironi fortæller om sine unikke oplevelser ved at lave tv-reportager.

Foredraget præsenteres i samarbejde mellem Brande Soroptimistklub, Ikast-Brande Bibliotek og RemisenBrande.

Overskuddet fra aftenens arrangement går ubeskåret til Brande Soroptimistklubs jubilæumsfond, der støtter kvinders og pigers levevilkår, i lokale, nationale og internationale projekter. Beløbet fra fonden uddeles i september 2020 i forbindelse med Brande Soroptimistklubs 20-års jubilæum.

Billetterne, som er unummererede, kan købes på Ikast-Brande Bibliotek.