Kissmeyer kræver svar fra Støjberg

Det lokale folketingsmedlem synes, at Inger Støjberg skylder svar på, om hun vil være en del af Venstre-holdet

27. januar 2021, 13.05

Carsten Kissmeyer er ikke tilfreds med sin partikollega Inger Støjbergs ageren. Han synes, hun skylder svar på, om hendes fremtid er i Venstre. Samtidig erkender Ikast-politikeren, at et genvalg til Folketinget ser svært ud for ham, hvis Venstres dårlige meningsmålinger holder stik. Foto: Marianne Eskildsen

IKAST Der har været for meget støj på linjen i Venstre på det seneste, mener Carsten Kissmeyer (V), tidligere Ikast-borgmester og nuværende folketingsmedlem.

Noget tyder på, at han i virkeligheden mener »for meget Støjberg«. I hvert fald lægger Kissmeyer ikke skjul på, at han synes, Inger Støjberg har trukket sin beslutning om sit fortsatte medlemskab af partiet for længe.

- Hun skylder svar på, om hun vil være en del af holdet. Lige nu er hun ikke en holdspiller, og hun sætter gruppen og gruppeledelsen i et limbo, hvor vi ikke kan komme videre med at fordele poster og ordførerskaber, siger Carsten Kissmeyer.

Han havde håbet og forventet, at Inger Støjberg ville melde klart ud, hvor hun står, i den tale, hun søndag holdt ved Venstres ekstraordinære landsmøde. Her gik hun af som næstformand, men lod sin fremtid svæve i det uvisse og talte om en splittelse i partiet.

Genkender ikke splittelse

- Jeg kan på ingen måde genkende den splittelse, Inger taler om. Der er fuldstændig enighed om en stram udlændingepolitik i Venstre. Det synes jeg også, vores formand gjorde meget klart i sin tale efterfølgende, siger Carsten Kissmeyer.

- Jeg mærker ingen splittelse i mit bagland, men det er klart, der er en tiltagende frustration over den situation, partiet står i. Personersager har fyldt alt for meget.

På trods af kritikken af Inger Støjbergs dans om den varme grød ser Carsten Kissmeyer gerne, at hun bliver i Venstre.

- Jeg ærgrer mig over den situation, Inger er i, men jeg har hele tiden sagt, at der stadig er brug for hende i partiet. Vi har en plads til hende, hvis hun ønsker den. Men hun skal melde klart ud, så vi kan komme videre. Og så det klart, at hun er nødt til at støtte op om den politik og den ledelse, vi i fællesskab har valgt, slår han fast.

Tror på Lose og Ellemann

Carsten Kissmeyer tror fuldt og fast på den nye formandskonstellation med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen og den sønderjyske regionsrådsformand Stephanie Lose som ny næstformand.

- Det seneste år har strukturen ikke fungeret, men det tror jeg i allerhøjeste grad på, at den kommer til nu. I Venstre-sammenhæng er Stephanie Lose et af det absolut stærkeste kort, man kan hive frem, og hun er meget dygtig, siger Ikast-politikeren, der blandt andet kender Stephanie Lose fra bestyrelsesarbejdet i Danske Regioner.

Taburetten vakler

Politiske skandaler og personfnidder har bragt Venstre på katastofekurs i meningsmålingerne.

Hvis den seneste Megafon-måling, hvor Venstre står til blot 11,3 procent af stemmerne, bliver til virkelighed ved næste folketingsvalg, kan Kissmeyer formentlig kysse sit sæde i Folketinget farvel. Han mærker da også i en vis grad taburetten vakle under ham.

- Jeg er valgt i landets mindste kreds. Så det er klart, at det er en bekymrende situation, som jeg deler med flere partikolleger. Men jeg har altid sagt, at jeg stiller mit mandat til rådighed, og bliver jeg ikke valgt, er det bare ærgerligt, siger Carsten Kissmeyer.

- Hvis vi ikke snart kommer til at snakke politik, så ser det sort ud, lyder hans konklusion.