Strømmen er her: Nu kan alle lade deres elbil hos Energi Ikast

Fire nye ladestandere er blevet sat op ved Energi Ikasts hovedkontor. Og der er adgang for alle 24 timer i døgnet

Udgivet:10. marts 2022, 06.19

Læsetid:2 minutter

Medarbejder ved Energi Ikast, Rune Kaldau bruger allerede de nye ladere mindst en gang om ugen. Foto: Privatfoto

1 år siden

ELBILER Det skal være nemt for elbilsejerne

Det bliver nemmere og nemmere at være elbilist, og Energi Ikast følger nu med den grønne udvikling ved at give både medarbejdere og borgere i byen mulighed for at lade.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Udviklingen går kun i én retning. Der kommer flere og flere elbiler, og vi vil gerne være med til at gøre det nemmere for de mange nye elbilsejere. Vi oplever også, at der er et øget pres på elnettet ude i boligkvartererne og flere ladere ved folks arbejdspladser kan være med til at afhjælpe det pres en lille smule, fortæller administrerende direktør i Energi Ikast Jørgen Mosegaard.

Smartphone er vejen frem

Det er nemt at starte en opladning og prisen hos Energi Ikast er i den billige ende. Man scanner bare en QR-kode med sin smartphone, når man har parkeret, vælger betalingsmetode og så sætter man ledningen i og starter opladningen.

- Og det er endnu nemmere, når man har downloadet app’en fra Monta til at sætte ladestanderen i gang, forklarer kommunikationsmedarbejder ved Energi Ikast Rune Kaldau.

Som elbilejer er han en af dem, der har fået det nemmere.

- For mig betyder det helt konkret, at jeg ikke behøver at tænke på, om jeg har strøm nok til at køre min søn til svømning, når jeg kommer hjem fra arbejde om onsdagen. Og det koster mig ikke særligt meget mere end, hvis jeg ladede derhjemme, så det er noget jeg kommer til at bruge meget, siger han.

Et pitstop værd

Elbilerne kan lade med helt op til 22 kWh på laderne ved Europavej, og det betyder sådan rundt regnet, at hvis man holder en halv times frokostpause, så kan man »tanke« strøm til 50-60 kilometers kørsel. Det er altså de hurtigste af de normale ladere, som borgerne i Ikast nu kan tage i brug.

- Det var afgørende for valget af ladestandere, at de var kraftige og kunne lade så hurtigt som muligt, fortæller Jørgen Mosegaard.

Energi Ikast har investeret i fire ladere, der er til rådighed 24 timer i døgnet.

Det bliver nemmere for både medarbejdere og borgere i Ikast at få opladet deres elbiler Foto: Privatfoto