Kollektiv coronahjælp: HIH-spillerne går ned i løn

Spillerne i Herning-Ikast Håndbold har accepteret en kollektiv lønnedgang for at hjælpe klubben i den svære corona-tid

18. maj 2020, 14.52

Sarah Iversen og resten af spillerne i Herning-Ikast Håndbold går ned i løn for at hjælpe klubben. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er hårdt ramt af corona-krisen, som har medført aflysning af hele DM-slutspillet samt de afgørende kampe i den europæiske EHF Cup.

Men nu får klubben en hjælpende hånd fra spillerne. De er gået med til en kollektiv lønnedgang, en række besparelsesforslag samt muligheder for nye indtægter.

- Drøftelserne har stået på siden starten af april - dels med hele truppen og dels med et spillerråd bestående af Sarah Iversen, Sabine Englert og Stine Skogrand, og vi er dem en stor tak skyldig for deres bidrag til den økonomiske talgymnastik, siger salgs- og sportsdirektør i Herning-Ikast Håndbold, Daniel Grønhøj, i en pressemeddelelse fra klubben.

En af besparelserne består i, at holdet i år ikke vil tage på træningslejr på Club La Santa på Lanzarote. Det har klubben ellers gjort i årevis, men i år foregår hele opstarten i Danmark. Også det bidrager væsentligt til forbedring af klubbens økonomi.

Den har nemlig været en smule presset, siden Herning-Ikast Håndbold blev adskilt fra FC Midtjylland i sommeren 2018.

- Siden vi blev adskilt fra FC Midtjylland, har vi trods vores fornuftig egenkapital arbejdet hårdt på at skabe økonomisk balance i driften, siger HIH-formand Lars Gantzel Pedersen i klubbens skrivelse.

- I udskilningsåret havde vi et minus på en lille million, og i det første år med det nye brand var dette beløb halveret. Vi arbejdede stålsat efter et nul-resultat for indeværende sæson, men det når vi - statens hjælpepakker til trods - ikke.

- Vi mister alle de store og indtægtsgivende afsluttende kampe i DM-slutspillet og EHF Cuppen, og samtidig har forsamlingsforbuddet og den delvise nedlukning af erhvervslivet betydet, at vi må vinke farvel til blandt andet spinningevent, sponsorgolf og afslutningsgalla, som traditionelt har ligget i regnskabsårets sidste kvartal, siger Lars Gantzel Pedersen i pressemeddelelsen.

Han takker spillerne for deres konstruktive og vigtige bidrag.

Fire spillere er rejst

Lønnedgangen gælder for en tidsbegrænset periode, som ligger i næste sæson, og skulle klubben komme ud af det regnskabsår med overskud, vil spillerne ifølge pressemeddelelsen blive tilgodeset økonomisk for deres løntilbageholdenhed.

Klubben har tidligere i corona-krisen sagt farvel til fire spillere for at lette økonomien. Stortalentet Emilie Steffensen blev solgt til Nykøbing Falster, Julie Gantzel Pedersen skiftede til Horsens, Annika Jakobsen til Silkeborg-Voel og senest var det profilen Jeanett Kristiansen, der i fredags vendte hjem til de norske mestre, Vipers Kristiansand.

Det betyder, at Herning-Ikast Håndbold aktuelt blot har 13 spillere på kontrakt for næste sæson.

Spillerne og klubledelsen har - ifølge skrivelsen - aftalt, at man ikke offentligt vil uddybe lønnedgangens størrelse, eller hvilken tidsperiode den gælder for.

Læs mere om lønnedgangen i denne plus-artikel, hvor Folkebladet har talt med landsholdsspiller Sarah Iversen og salgs- og sportsdirektør Daniel Grønhøj.

Læs også
Mange lokale sendt hjem med lønkompensation: Se her hvor der er flest