DK Company køber Bon'A Parte

DK Company A/S har i dag indgået aftale med Puccini Denmark ApS om overtagelse af Bon'A Parte-koncernen.

26. januar 2015, 04.32

Direktør Jens Poulsen DK Company. Foto: Henrik Ole Jensen

DK Company A/S forventer, at transaktionen gennemføres den 31. december 2014.

Bon'A Parte er en veletableret e-handels- og postordrevirksomhed med datterselskaber i fem europæiske lande. DK Company overtager alle aktiviteter i koncernen, herunder brandet Bon'A Parte.

Det strategiske rationale for transaktionen er at styrke DK Companys position i et voksende e-handelsmarked. Med transaktionen erhverver DK Company en veludbygget og anerkendt platform for videreudvikling af koncernens e-handel på flere af kernemarkederne i Europa. Blandt andet blev Bon'A Parte i 2014 kåret til brugernes favorit ved Foreningen for Dansk Internet Handels årlige prisuddeling. Med overtagelsen kommer DK Company nærmere sit strategiske mål om at have tre stærke ben som fundament for forretningen: engros,- detail- og e-handel.Bon'A Parte har årelang erfaring med salg direkte til forbrugerne via postordre samt e-handel og tilfører DK Company en markant kundeportefølje med Tyskland og Holland som de største markeder.

- Jeg ser meget store perspektiver i købet af Bon'A Parte. Vi har gennem en længere forhandling fulgt Bon'A Parte og ledelsen fra sidelinjen, og de er godt i gang med den vigtige proces, hvor Bon'A Parte transformeres fra traditionel postordre til onlinehandel. 80 procent af Bon'A Partes salg sker i dag online, siger CEO Jens Poulsen.

Koncernen har været gennem en transformeringsproces, som forventes videreført, ligesom der tillige forventes at kunne opnås yderligere optimering af driften ved synenergier mellem DK Company og Bon'A Parte, når det gælder indkøb, produktion, administration og logistik. Markedsmæssigt komplementerer Bon'A Parte og DK Company - der begge har base i Ikast - hinanden, da de hver især er markante spillere i henholdsvis Mellemeuropa og Skandinavien.

Loyal kundekreds

- Bon'A Parte har en stor, loyal kundegruppe, en klar designprofil, et veldefineret koncept og er med sine over 300 mio. kr. i årlig omsætning et af de største enkeltstående onlinebrands i Europa. Vi glæder os til sammen med den nuværende ledelse at videreudvikle planerne for fremtiden, siger Jens Poulsen.

DK Company betaler ved transaktionens gennemførelse 2,2 mio. kr. Bon'A Parte har i det seneste regnskabsår realiseret en omsætning på ca. 300 mio. kr. og et negativt EBITDA på 15 mio. kr. DK Company forventer ikke, at akkvisitionen bidrager væsentlig til indtjeningen i 2015. Effekten af de strategiske tiltag forventes først at påvirke indtjeningen fuldt i 2016.