Ny kirkesanger elsker fællesskab og fællessang

Udgivet:15. april 2022, 07.15

Læsetid:2 minutter

Lærke Lysgaard Jørgensen er udpeget som blandt andet ny kirkesanger ved Engesvang Kirke. Foto: Privatfoto

ENGESVANG 34-årige Lærke Lysgaard Jørgensen er ansat som kirkesanger - og meget andet - ved Engesvang Kirke.

Hun har allerede i nogle måneder fungeret som vikar i stillingen som kirkesanger. Og hun holder meget af sit arbejde, fortæller hun.

- Jeg er et musisk menneske, men jeg er først og fremmest et menneske, der vil være en del af fællesskaber. Jeg vil være med til at skabe fællesskaber, hvor mennesker mødes og beriger hinanden, siger Lærke Lysgaard i en pressemeddelelse.

Hun er uddannet som fysioterapeut, men nu er hun i gang med en uddannelse som kirkesanger. Hun har valgt at tage uddannelsen som deltidsstudie og dermed over to år, og hun forventer at være færdig til juni.

- Jeg har altid været interesseret i musik. Som ung tog jeg ungdomsuddannelsen MGK, som jo er forberedelse til musikkonservatoriet. Men jeg valgte den målrettede musikkarriere fra … vel fordi jeg vil noget mere end bare musik. Jeg vil være med i og opbygge fællesskaber, siger Lærke Lysgaard.

Hun har erfaret, hvor meget fællesskaber betyder. Da hun og hendes familie flyttede til Engesvang for fem år siden, kendte de ikke en sjæl i byen. Nu kender de en masse, fordi de engagerer sig i lokale fællesskaber.

Hun holder meget af at komme i Engesvang Kirke, hvor hun siden efteråret har vikarieret i stillingen som kirkesanger og kirketjener. I Engesvang Kirke er de to funktioner slået sammen, så kirkesangeren også er den, der sætter flaget op, og vasker alterbægre op efter gudstjenesterne og lignende.

Lærke Lysgaard er glad for børn, og derfor er hun lykkelig over at der i hendes jobbeskrivelse også står, at hun skal lede babysalmesang i kirken. Hver tirsdag formiddag laver hun musikalske aktiviteter for småbørn og deres forældre - primært mødre. Og giver mødrene kaffe og rum til at hygge sig med hinanden.

Desuden skal Lærke Lysgaard stå for undervisning af minikonfirmander. Det er et tilbud til børn, der går i 3. klasse, om at komme et par timer om ugen i kirken i en periode på tre måneder. De får tilbud om aktiviteter og viden om, hvad kirke og kristendom er.

Endelig skal hun også indimellem hjælpe præsten i forbindelse med konfirmandundervisning.

Måske kan der komme flere opgaver til efterhånden, som hun ser, hvor hun kan gøre noget for fællesskaber.

- Jeg glæder mig til at være en del af fællesskaberne her i kirken. Lige nu glæder jeg mig til påsken og de mange gudstjenester. Det giver anledning til, at der bliver gjort ekstra meget ud af gudstjenesterne, så organisten, Nana, og jeg har forberedt nogle musikalske indslag ud over det sædvanlige. Jeg håber, at rigtigt mange vil komme og være med, siger Lærke Lysgaard.