Svingom på Rolighedsparken: Richard Ragnvald på frierfødder

Den folkekære dansktopsanger gav koncert i Rolighedsparken

30. november 2021, 13.26

Edith Iversen blev syngende friet til at Richard Ragnvald med ordene: Skal du no’et på lørdag... Foto: Tom Laursen

IKAST »Ska du no’et på lørdag.. Ska’ du noget min ven..« Det var det lidt kryptiske syngende spørgsmål, som Edith Iversen fik stillet af den folkekære dansktopsanger Richard Ragnvald, der netop havde hevet hende op fra stolen ved kaffebordet i Rolighedsparken mandag eftermiddag.

Den lidt forlegne Edith måtte også videre stå model til, at hun i sangen blev opfordret til at følge med til præsten.

Hun fik dog lov til at sætte sig efterfølgende og nyde kaffen og samværet med de øvrige beboere på plejecentret.

Salen var tætpakket med ældre borgere, der havde glædet sig til en eftermiddag, der var lidt ud over det sædvanlige.

Og det var præcis, hvad de fik. En usædvanlig dag, hvor entertaineren Ragnvald hurtigt konkluderede, at publikum sad på klapstole og derfor sagtens kunne klappe med.

Morten Korch

Han lagde ud med sangen fra Morten Korchs første farvefilm, Flintesønnerne, hvor Peter Malmberg synger: »Min øjesten«

En sang der gav smil på læben og glimt i øjet, og som Richard Ragnvald også konkluderede: En sang fra den gang vi var unge.

Han fortsætte sit repertoire med »En dejlig dag« og »En lille pige i flade sko« og med højtiden forude bad han pludselig alle om at tage teskeen ved kaffekoppen og slå den mod koppen. En slags bjældeklang, der var startskuddet til en hel julemedley, der kom vidt omkring.

Humøret steg i takt med de mange kendte numre, der flød ud af højttalerne. Personalet gjorde en ihærdig og prisværdig indsats for at komme omkring alle de fremmødte beboere, der blev inddraget i at gynge med til tonerne. Enkelte blev også inviteret med på en lille dans - med og uden kørestol, da det var »Snevalsen«, der stod for tur.

Der blev sejlet op af åen, og selvfølgelig kunne Ricard Ragnvald heller ikke undgå at komme forbi sangen om »Kære lille mormor«, der i øvrigt er den mest spillede sang i radiokanalen Giro 413’s 75-årige lange historie.

Bailey og Othello

Værten ved arrangementet, der også omfattede kaffe, Othellolagkage og Baileys i de små glas, var den lokale Røde Kors’ afdeling, der havde budt ind på landsorganisationen tilbud om at dele ud af oplevelser og fællesskaber.

- Røde Kors har fået en sum penge af Socialstyrelsen i kølvandet på corona-nedlukningen, og det var så her vi bød ind. Vi kunne byde ind på, at vi var interesserede, men vidste ikke præcis, hvilken dag eller kunstner, der ville komme forbi. Men det var da så flot et arrangement. Det var et fin dag, hvor folk hyggede sig, konkluderede formanden for Røde Kors i Ikast Margit Lysgaard, efter Richard Ragnvald i en times tid havde sunget og inddraget sin tilhørere med kendte sange, som blev både klappet, sunget og nynnet med på.

Personalet gjorde en stor indsats for at få alle til at leve sig med i musikken, hvor der både blev sunget, nynnet, klappet og vugget til RIchard Ragnvalds kendte toner. Foto: Tom Laursen
Røde Kors var vært for en hyggelig eftermiddag i Rolighedsparken, hvor der var besøg af dansktopsangeren Richard Ragnvald, der underholdte en times tid inden, der blev serveret både kaffe, Othello-lagkage og Bailey. Foto: Tom Laursen