Fodboldnørd fra Ikast: Privat quizudfordringer er blevet til nyt brætspil

Sajeev Shankar har sammen med en tidligere kollega Jonas Hagemann udviklet deres helt eget spil Pundit hedder det nye fodboldspil, hvor der konkurreres i paratviden

Udgivet:18. juli 2021, 07.04

Sajeev Shankar har siden 2018 udviklet et fodbold brætspil sammen med kollegaen Jonas Hagemann, mens de begge opholdt sig i New York og udfordrede hinanden i fodboldquiz. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

2 år siden

IKAST EM er ovre og tv-programmerne er ikke længere fyldt med fodboldkampe.

Men har man ikke fået nok af fodbold og mangler den daglige dosis af den populære sportsgren, så er det måske tiden til at overveje om det er tid til quizze sig gennem sommeren på paratviden.

33-årige Sajeev Shankar, tidligere Ikast-bo har gennem et par år brugt sin interesse for fodbold til at lave et helt nyt spil.

Pundit hedder det.

33-årige Sajeev Shankar elsker fodbold og grundlagde sin livslange forelskelse i sporten i både IFS og KFUM.

Sammen med landsmanden og og tidligere kollega på den danske generalkonsulat i New York Jonas Hagemann, sad de og nørdede fodbold.

Det blev optakten til deres fælles projekt om udvikle et brætspil.

- I weekenderne brugte vi meget tid på at snakke fodbold og på at udfordre hinanden i quiz-spørgsmål, fortæller Sajeev Shankar.

- Og en dag udbrød vi nærmest på samme tid: »Vi skal lave et fodboldspil!« Så det var sådan, det hele begyndte.

- Vi udfordrede faktisk hinanden i paratviden, og efterhånden udviklede det sig til også at blive en spilleplade, som vi tegnede op på et stykke papir, fortæller Sajeev Sankar.

Idéen opstod i efteråret 2018, og lidt over et år senere stod den første færdige udgave af spillet klar.

Siden har makkerparret udviklet og testet spillet, der sælges fra deres egen hjemmeside: punditgames.com. Sajeev Sankar gik på Hyldgårdsskolen og videre til Ikast-Brande Gymnasium, hvorfra han kom direkte ind på Journalisthøjskolen.

Han er således uddannet journalist, men efter nogle år i udlandet er han igen tilbage på skolebænken og læser erhvervsøkonomi på CBS i København.

Han bor i hovedstaden med sin amerikanske kone og deres et-årige datter Alma.

Den tidligere Ikastbo blev forelsket i fodbold allerede som lilleputspiller hos IFS. Det store idol var den daværende angriber Ove Hansen, som dog ikke er blandt de i alt 1000 fodboldsspillere, der skal gættes på i Pundit.

Til gengæld findes der spørgsmål om en lang række af spillere, som tidligere har optrådt for Ikast FS og FC Midtjylland.

Han og kompagnonen Jonas Hagemann har fået endnu en investor med i Pundit Games Aps, Gotfred Hansen-Nord, og sammen har de allerede mange planer om at lave internationale udgaver af spillet og også udvide antallet af kategorier - herunder med kvindefodbold, hvor den lige så lokale Pernille Harder selvfølgelig bliver en del af quizzen

Spilleregler

Der er tale om et brætspil, som bedst spilles, hvis man konkurrerer i hold med flere spillere.

Spillet består af et bræt, en stor fodbold og en specialfremstillet terning, der afgør hvilket kort man skal trække.

Der findes i alt ti kategorier, som man forud vælger fem af.

Kategorierne er: VM/EM ,Landsholdet, Dansk klubfodbold, England i 90’erne, England i 00’erne, England i 10’erne, Spanien, Italien, Tyskland,Mesterholdenes turnering (Champions Leaque).

Svarer man rigtig på spørgsmål kan man enten trække et taktikkort til senere brug eller rykke frem mod angribernes plads foran mål, og så score mål ved at svare rigtig på spørgsmålet.

Modstanderne kan så vælge at bruge deres taktikkort som kan være »En feberredning« af målmanden.

Tanken er man beslutter at spille i 45 minutter som en almindelig fodboldhalvleg. Man kan så forlænge med endnu en halvleg.

Den der har flest mål, når tiden er udløbet vinder.

Sajeev Shankar er allerede i fuld gang med at »uddanne« datteren Alma til at elske fodbold. Her har hun fået landsholdstøj på og Pundit-spillet med i trækvognen. Foto: PRivatFoto