Campingcenter lukker: Nu vil indehaverne selv have tid til camping

Annette og Preben Hedegaard har solgt butikken Ikast Camping og Fritid til naboen og vil gerne på tur med vognen

Udgivet:04. maj 2021, 14.51

Læsetid:3 minutter

Annette og Preben Hedegaard har efter 24 år valgt at lukke deres forretning, Ikast Camping og Fritid, for blandt andet at få tid til selv at tage på camping. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

2 år siden

IKAST Det begyndte tilbage i 1997 på en grusplads og er i dag 24 år senere en veldreven virksomhed

Men 1. juli er det slut.

Ægteparret Annette og Preben Hedegaard har gennem et par år varmet op til den endelige beslutning om, at det er tid til at drosle ned og nyde et godt seniorliv.

- Jeg er 65 år, og det er tid til at nyde den tredje alder, og ja nu er det ved at være tid, siger Preben Hedegaard, mens han tager en pause fra værkstedet, hvor endnu en campingvogn har været igennem en gastest, inden sæsonen for alvor sætter ind.

Hedegaard-parret har mange planer, når de ikke længere er bundet op af forretningen, der altid holder åbent om søndagen.

De vil blandt andet gerne have mere tid til at tage på camping og har to vogne til formålet. En stor såkaldt standvogn, der har fast plads i Søndervig og en lidt mindre og knap så luksuriøs, der er beregnet til at tage med på tur.

Ud i sommerlandet

- Så ja, jeg drømmer om at slå taget ned på min Mercedes, spænde retrovognen på krogen og køre ud i sommerlandet, siger han.

Den lille campingvogn er nyproduceret, men som en tro kopi af en gammel ældre model, siger Preben Hedegaard og fortæller om, hvordan vo.

Flyttekasserne er begyndt at vokse frem i hjørnerne. Men heldigvis har Preben Hedegaard fået lov til at leje et hjørne for at have lidt at give sig til

Han er oprindeligt uddannet ved den lokale isenkræmmer Magnus Pedersen i Ikast, og vokset op i en familie, hvor salg og handel var hverdag.

Vil stadig handle

- Så jeg kan ikke fra den ene dag til den anden helt lave om på det, siger Preben Hedegaard, og understreger, at han er nødt til at have lidt »handel til husbehov«.

Livet i campingbranchen begyndte tilfældigt, fordi han privat købte en vogn til familiens ferier

- Jeg kom i snak med forhandleren, og ja så skulle jeg lige hjælpe med at sælge en enkelt dag om ugen. Men tingene tog til, og så var jeg der pludselig en hel arbejdsuge, fortæller den snart tidligere campingforhandler.

Preben Hedegaard begyndte med at køre ud til en række campingforhandlere for at sælge Jolax tæppper og kombinerede det med gasgrill, og da der pludselig opstod muligheder for at blive forhandler af campingvogne, så tog han skridtet fuldt ud og etablerede sig på en fast adresse.

Parret håber nu på at få tid til at nyde friheden.

- Forhåbentlig bliver det muligt at komme rundt i det danske land. Vi vil blandt andet gerne rundt og besøge de mange små danske øer, siger han, og suppleres med et nik fra hustruen Annette.

Naboen

Hos naboen MF biler er pladsen blevet alt for trang. Derfor er det på grund af ønsket om at få mere plads, at Morten Fyhn pr 1. juli overtager campingvirksomheden.

Han skal ikke videreføre nogen af Annette og Preben Hedegaards aktiviteter.

- Vi flytter ganske enkelt bare vores virksomhed over og fortsætter, som vi hidtil har gjort, siger Morten Fyhn.

Han grundlagde sin virksomhed tilbage i 2003 og har siden 2016 drevet den fra adressen på Eli Christensensvej 57, men fra 1. juli altså fra naboejendommen i nr. 61.

Den lille retrocampingvognen er nyproduceret i 2006, men som en tro kopi af en ældre model. Foto: Laila Kempel