Det vælter ind med butikker i Ikast: Børnetøjsbutik åbner i Strøgcentret

Til oktober får Strøgcentret en børnetøjsbutik, som hovedsageligt vil forhandle mærker fra lokale modehuse

9. september 2020, 13.00

Omkring efterårsferien håber Helena Randløv Rasmussen at være klar til at åbne sin børnetøjsbutik Gardium Liberi. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST I næste måned får Ikast igen en børnetøjsbutik, når Gardium Liberi åbner i Strøgcentret - i Miss Menellis tidligere lokaler.

Det er den 30-årige Ikast-pige, Helena Randløv Rasmussen, der springer ud som iværksætter. Hun har tidligere arbejdet som pædagog, men har længe haft drømmen om at sælge børnetøj og blive selvstændig.

Vigtigt med liv i byen

Gardium Liberi bliver en børnetøjsbutik med fokus på bæredygtige, lokale tøjmærker, og lige nu er renoveringen i fuld gang. De mange nye butikker i området glæder indehaveren:

- Liv i Strøgcentret er til gavn for hele byen. Det er vigtigt med et Strøgcenter, hvor der sker noget, og hvor vi har mulighed for at handle. I det hele taget har jeg tit tænkt på, at det er flot med et Strøgcenter i en by af vores størrelse og placering, siger Helena Randløv Rasmussen med henvisning til byens placering mellem Silkeborg og Herning.

Hun ser frem til nærheden med kunderne.

- Jeg kan godt lide, at man kan navnene på mange af de handlende, og at vi kan tale om løst og fast. Det er noget af det, man kan i en mindre butik i en mindre by som Ikast. Derudover håber jeg naturligvis på god opbakning fra byen, og at projektet kommer til at give mig en masse glæde.

Kærlighed for bæredyghed

Det bliver Helena Randløv Rasmussen, som kommer til at stå for den daglige drift i Gardium Liberi, som oversat til dansk betyder glæden for børn. Det er i øvrigt ikke tilfældigt, at Gardium Liberi fokuserer på klimavenligt tøj.

- Jeg har selv et stort fokus på klima og bæredygtighed i min hverdag, og det kommer også til udtryk i det tøj, jeg forhandler, siger der i butikken vil samarbejder med lokale leverandører som Claire og Brands4Kids og aarhusianske Hummel.

- Derudover eksperimenterer jeg faktisk også med at sy lidt selv, siger indehaveren.